Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Αφού τον είπαν δολοφόνο τον Πούτιν, το επόμενο είναι να του κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ; ( βάζοντας τον τούρκο)

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δυστυχώς μέσα σε όλα αυτά παίζουμε και εμείς ως χώρα - θέση   και ο λόγος είναι γιατί αυτήν την χρυσή ευκαιρία της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ δεν θα την αφήσει ο Ερντογάν και θα παζαρέψει τα πάντα, ώστε να έχει οφέλη εξυπηρετώντας τους πρώην συμμάχους του. 

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ που κανείς δεν περίμενε ότι θα τρέξουν έτσι.

"Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο κανάλι "Ρωσία-1", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν θυμάται" να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Η  ένταση αποδίδεται στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν ο οποίος συμφώνησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι "δολοφόνος" απαντώντας σε ερώτηση που του έκανε ο Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα πληρώσει για την φερόμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές." https://www.capital.gr/diethni/3532710/i-mosxa-anakalese-ton-presbi-tis-stin-ouasingkton

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει για τις πράξεις της αφότου μία αναφορά ενίσχυσε ισχυρισμούς που υπάρχουν εδώ και καιρό, ότι η Ρωσία επιδίωξε να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Ο Πούτιν "θα πληρώσει το τίμημα" για την εμπλοκή, ανέφερε ο Μπάιντεν. Όπως επισήμανε, σε μία μακρά συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ηγέτη του είπε: "Σε ξέρω και με ξέρεις. Αν καταλήξω ότι αυτό συνέβη, να είσαι έτοιμος".https://www.capital.gr/diethni/3532617/mpainten-dolofonos-o-poutin-tha-plirosei-gia-tin-emploki-stis-ekloges

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις θα μεταφερθούν σύντομα στα Χρηματιστήρια, αλλά και στα ανοικτά γεωπολιτικά πεδία βλ. Αν. Ουκρανία και Αν. Μεσόγειο, επίσης και στα Βαλκάνια (να μην τα ξεχνάμε αυτά γιατί βράζουν και όχι μόνο από κορονοιό) 

Στις δυο πρώτες  περιοχές η Ρωσία και ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας "αναπνέει"  μέσω των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.

Τα ΣΤΕΝΑ και βάσει της συμφωνίας του Μοντραί τα κλείνει η τουρκία σε περίπτωση που βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση με γειτονική χώρα και φυσικά  δεν εννοούμε την Συρία ( όπου διεξάγεται ένας άτυπος πόλεμος τώρα) 

Η ΕΛΛΑΔΑ έχει ήδη βρεθεί στην μέγγενη γεωπολιτικών ανατροπών.

Φυσικά όλα αυτά μας τα είπαν οι άγιοι πατέρες. Στο χέρι μας είναι να σημάνουμε συναγερμό τώρα για ΟΜΟΨΥΧΙΑ που 200χρόνια μετά την ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας γίνεται το πιο ισχυρό όπλο μας.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας