Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Έλληνες να ζήσετε να μην σαν πεθάνουν τα βασανιστήρια για να δείτε την γιορτή των ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ - βίντεο


Άγκυρα: Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία - ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ 

Η δήθεν φιλία  τουρκίας - Ρωσίας ήταν πάντα επίπλαστη και εικονική με ημερομηνία λήξης.

Σε αυτήν την ημερομηνία φτάσαμε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

"  Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την άρνησή του να αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη, με αφορμή την έβδομη επέτειο της προσάρτησης από τη Μόσχα της χερσονήσου της Κριμαίας, επιβεβαίωσε ότι η ρωσική προσάρτηση παραβιάζει τους διεθνείς νόμους και ότι το δημοψήφισμα που διεξήγαγε είναι παράνομο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε τη σημασία των Τούρκων της Κριμαίας να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, την ασφάλεια και τον πολιτισμό τους.

«Ανανεώνουμε την άρνησή μας να αναγνωρίσουμε αυτήν την πράξη (προσάρτηση της Κριμαίας), η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Συγχρόνως αναφέρεται ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κριμαία.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία στην επικράτειά της, μετά από μονομερές δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη χερσόνησο στις 16 Μαρτίου 2014, ανεξάρτητα από τους διεθνείς νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 27 Μαρτίου 2014, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρει ότι το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι «άκυρο».

Turkpress https://www.echedoros-a.gr/2021/03/blog-post_38.html#more

Τι φοβάται η τουρκία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την  Ρωσία;

ΔΕΝΦΟΒΑΤΑΙ ΑΠΛΩΣ - ΑΛΛΑ ΤΡΕΜΕΙ 

( τα παρακάτω τα επισημάναμε από το 2014 σε αρθρογραφία μας σε πολλά ιστολόγια )

1) η χερσόνησος της Κριμαίας, η αρχιεπισκοπή του μεγάλου ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ του Ιατρού , η ελληνιστική λεγόμενη Ταυρίδα από την Αργοναυτική εκστρατεία είναι δίκην πρόβολου, κοινώς βεράντας, που από  αυτήν (σε  σχήμα λόγου) φαίνονται ακόμη και τα Φώτα της Κωνσταντινούπολης.

2) σήμερα η Κριμαία είναι το  επίγειο αεροπλανοφόρο των Ρώσων φορτωμένο με όλα τα καλούδια διαστημικής στρατιωτικής τεχνολογίας που επιβλέπει την Μαύρη Θάλασσα , τα Στενά , το Αιγαίο και κατ επέκταση την Αν. Μεσόγειο .

Αυτός είναι και ο σημαντικός λόγος που το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανικές δυνάμεις τον τελευταίο καιρό ξεφορτώνουν στρατό στην Βουλγαρία , την Ρουμανία και καλοβλέπουν την Αλεξανδρούπολη δίπλα στα Δαρδανέλια .  Επίσης αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα δεν τρίζουν τα δόντια  τους στον σουλτάνο σε σχέση με τις απιστίες του. 

3) στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες φίλοι μας είπαν, ότι οι αερομεταφερόμενες ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία χρειάζονται τρία τέταρτα της ώρας για να αποβιβαστούν στο Καραμπουρνού δηλ. στα τουρκικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας στην Αν. Θράκη και από εκεί χρειάζονται  τριάντα λεπτά το πολύ για να φτάσουν μπροστά στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ( βλ. βίντεο)



4) η ακτογραμμή αυτή της εν δυνάμει  μελλοντικής αποβίβασης των ρώσων πεζοναυτών και αλεξιπτωτιστών είναι αφύλακτη και δεν υπήρχε καμία πρόνοια για οχύρωση της καθότι η Κριμαία στα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν προσηρτημένη στην Ρωσία.

 Αν γίνει το μοιραίο θα πρέπει η τουρκία να μετακινήσει τροχάδην την στρατιά του  Έβρου προς τα εκεί με ότι αυτό σημαίνει για την διευκόλυνση μετακίνησης των Ελληνικών δυνάμεων προς την καθ ημάς Ανατολή.

5) το  ρωσικό πολεμικό ναυτικό στην βάση της Σεβαστούπολης έχει προστάτη του όχι τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, όπως εμείς , αλλά τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ τον Πρωτόκλητο, καθότι ήταν αυτός που μετέδωσε τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ στα μέρη της Μαύρης Θάλασσας (Κριμαία , Οδησσό).

Όμως ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ήταν και ο πρώτος Επίσκοπος και Ιδρυτής της  Εκκλησίας του Βύζαντος( αποικίας των Μεγαρέων) δηλ. της σημερινής Κωνσταντινούπολης.

Όλα τα ενώνει η Οικονομία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ μέσα στην καθημερινότητα αρκεί ν έχουμε μάτια.

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή γιορτάζουν και οι προφητείες των αγίων πατέρων μας.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας