Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

200 χρόνια μετά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ η τουρκία ετοιμάζεται να ζήσει την δική της μεγάλη "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" αποσυναρμολόγηση από την ιστορία.

 

ΦΩΤΟ ( γιορτάζοντας οι τούρκοι μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ την βεβήλωση της σε τζαμί , τώρα ήρθε ο πρώτος λογαριασμός)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το ποτήρι ξεχείλισε γιατί δεν μπορεί να γεμίζει συνέχεια με κοινωνική οργή.

Δισεπίλυτα προβλήματα της πανσπερμίας των εθνολογικών ομάδων μέσα στην τουρκία ακόμη και πριν την περίοδο Ερντογάν δεν έχουν βρει σήμερα λύσεις.

" Capital Economics: Στα πρόθυρα άτακτης κρίσης η Τουρκία, το sell-off της λίρας είναι μόνο η αρχή" 

Το οικονομικό σήμερα πρόβλημα επιβαρύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και γίνεται το φυτίλι για κοινωνικές εξελίξεις.

 "ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Λουτφί Ελβάν, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές αλλά και την εγχώρια αγορά με επίσημη δήλωσή του επιχειρεί να διαβεβαιώσει πως δεν τίθεται ζήτημα capital controls μετά την πτώση της λίρας.


«Η Τουρκία θα συνεχίσει να παραμένει προσηλωμένη στην ελεύθερη αγορά και σε ένα φιλελεύθερο καθεστώς συναλλάγματος. [...] Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη σταθερότητα των τιμών και οι δημοσιονομικές πολιτικές θα στηρίξουν τη νομισματική αρχή στις προσπάθειές της να συγκρατήσει τον πληθωρισμό», είπε.

Στις 10:30 ο BIST 100 κατέγραφε απώλειες 9,14%. Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων με τον δείκτη τους να υποχωρεί σχεδόν 10%, ενώ η τουρκική λίρα  το πρωί σημείωσε πτώση 14,8%.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την αιφνίδια απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν, να καρατομήσει τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Και μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να είχε υποσχεθεί τον περασμένο Νοέμβριο μία οικονομική πολιτική φιλική προς τις αγορές, η αποπομπή του Νατζί Αγμπάλ, ωστόσο, προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων στις αγορές.
Τέσσερις κεντρικοί τραπεζίτες σε 20 μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους 20 μήνες αυτή είναι η τέταρτη αλλαγή προέδρου της ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας κι όλες έχουν την υπογραφή του Ερντογάν." https://www.protothema.gr/world/article/1106977/krah-stin-ttourkiki-oikonomia-katerreuse-to-hrimatistirio/

Η διαφημιζόμενη ισχυρή κρατική μηχανή της γείτονος χώρας με επιδείξεις και μεγαλομανίες εντός και πέριξ της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, όταν με πομπές την βεβήλωσαν σε τζαμί, αποδεικνύεται ένας  γίγαντας με πήλινα πόδια.
Τα ανοίγματα του κ. Ερντογάν προς όλες τις γεωπολιτικές  κατευθύνσεις για να δείξει ότι είναι η τουρκία υπερδύναμη έρχονται σε αντιδιαστολή με το κλείσιμο στο στομάχι του τουρκικού λαού.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ;
( υπόψη η Ρωσία έχει και αυτή σήμερα στενότητα οικονομική, την στιγμή που καταρρέουν τα έσοδα της από την εξαγωγή των ενεργειακών πόρων της) 

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ γιατί ο τούρκος ήταν που ήταν ασταθής στην συμπεριφορά του προς ημάς , τώρα θα γίνει και άκρως επικίνδυνος.
Ήδη ξεκίνησαν ... πριν από λίγο " 

" Τουρκική Navtex ενάντια στις ελληνικές ασκήσεις νότια από το Καστελόριζο" https://www.capital.gr/epikairotita/3533773/tourkiki-navtex-enantia-stis-ellinikes-askiseis-notia-apo-to-kastelorizo

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ;
Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα μπορέσουν με καθαρή ειλικρίνεια να διαχειριστούν την απαιτούμενη ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ την στιγμή που φαίνεται ότι θα είμαστε μόνοι σαν τον Διγενή Ακρίτα στα "μαρμαρωμένα αλώνια"  του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου.
 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας