Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Γιατί ταράχτηκαν Μακρυγιάννη; Είναι αλήθεια ότι εμφανίστηκες κοντά στο σπίτι σου;

 



ΓΙΑΤΙ ΤΑΡΑΧΘΗΚΑΝ ΣΦΟΔΡΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Και η απορία μας  είναι να μην λέγονται αυτά που μεταφέραμε χθες στο άρθρο μας θέτοντας το ερώτημα: 

" Σοβαρολογείς ότι  μίλησες με τον ίδιο τον  Μακρυγιάννη και σου είπε, ότι ετοιμάζεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; "βλ. 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2021/03/25.html

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ όταν το μάθαμε και το γράφαμε  είχαμε ανατριχιάσει , όπως και παρά πολλοί αναγνώστες.

Οι καλοπροαίρετοι το διάβασαν και το άφησαν στην άκρη του μυαλού τους είτε ως μυθοπλασία ή ως αληθές γεγονός.

Οι δυσκολεμένοι αδελφοί μας το διάβασαν και ανασηκώθηκαν από τους καναπέδες τους φωνασκώντας  "αυτά είναι τρελά πράγματα δεν γίνονται "

Ας πούμε ότι δεν γίνονται, αν και το γεγονός αυτό  έγινε όπως μας μεταφέρθηκε κοντά στην οικία του Μακρυγιάννη στην Αθήνα.

Ας πούμε ότι δεν γίνονται, τότε λοιπόν  να το  πετάξουμε στο κάδο ανακύκλωσης για να μην χάσουν κάποιοι τον ύπνο με το όμορφο όνειρο που σερβίρετε καθημερινά στους δέκτες;

Προτιμήσαμε να το μεταφέρουμε, όσο και να "πονάει"  αυτό καθαυτό το περιστατικό και μάλιστα σε αυτή την χρονική συγκυρία.

Σε αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, όπως μας μεταφέρονται κάνουμε τον Σταυρό μας και ρωτάμε την καρδιά μας, μη μπορώντας να πάρουμε τον Μακρυγιάννη από το χέρι και να τον παρουσιάσουμε ενώπιον σας και στην συνέχεια  να τον ρωτήσουμε  "είναι όλα αυτά αλήθεια" ;

Σήμερα με τις ποικίλες αντιδράσεις πολλών, κυρίως  συγκινητικές από ανθρώπους που την στιγμή που το διάβαζαν μας είπαν ότι τους διαπερνούσε ηλεκτρικό ρεύμα,  θεωρούμε  ότι το γεγονός αυτό  τείνει στην αλήθεια των λεγομένων της περιγραφής του και συνάμα  γιατί ΤΑΡΑΧΤΗΚΑΝ κάποιοι  που δεν τους βολεύουν τέτοια πράγματα. 

Άλλωστε και ο Μακρυγιάννης μέχρι σήμερα με τα " ΟΡΑΜΑΤΑ και τα ΘΑΜΑΤΑ" δεν έγινε ακόμη πιστευτός.

Όμως με όλα αυτά που βιώνουμε η καθημερινότητα πάει να ταυτιστεί με τα λεγόμενα του ίδιου του Μακρυγιάννη που κάνει πρόβες παρέλασης μαζί με άλλους οπλαρχηγούς μιας και ο λαός του δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην  παρέλαση, αλλά στο  τέλος θα παρελάσει με την ΛΕΥΤΕΡΙΑ που ροδίζει .

Αυτή την κραυγή δεν αντέχουν " ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ" γιατί αυτό  το ΧΑΙΡΕ είναι η ευτυχία και αυτή η ευτυχία είναι η πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΥΓ το συμπληρώνουμε τώρα " ένας αδελφός μας υπενθύμισε ότι ο Μακρυγιάννης είδε την παρέλαση του Ελληνικού Στρατού στην Κωνσταντινούπολη" 

είναι να μην ανατριχιάζει κανείς;