Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

και ενώ οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά , η σιδηροδρομική μετακίνηση μας γίνεται με την μανιβέλα. ΟΡΓΗ ΜΕΓΑΛΗ

 


 Ενώ οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά , η σιδηροδρομική μετακίνηση μας γίνεται με την μανιβέλα.

 Πλέον η σύγκρουση των Τεμπών έκανε μέσα σε λίγα λεπτά την κοινωνία συγκρουσιακή. 



" Ο Έλληνας πρωθυπουργός, υποτίθεται ότι 
βιαζόταν να προκηρύξει εκλογές - αλλά τώρα έχει να αντιμετωπίσει τους οργισμένους διαδηλωτές που πετούν μολότοφ στην αστυνομία, καθώς η λαϊκή οργή ξεχειλίζει στην Ελλάδα μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, γράφει το Politico σε ρεπορτάζ του από την Ελλάδα.
Μετά την περιγραφή του τρόπου με τον οποίο έγινε η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, το περιοδικό αναφέρει ότι το σιδηροδρομικό δυστύχημα θέτει βαθύτερα ερωτήματα για την συνολική λειτουργία του ελληνικού κράτους, μετά τα ρεπορτάζ ότι η Αθήνα δεν είχε εκσυγχρονίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να ανταποκρίνεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις αποκαλύψεις για κακοδιαχείριση στην εταιρεία σιδηροδρόμων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά απέδωσε το δυστύχημα «σε ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος», σημειώνει το Politico, αλλά υποχρεώθηκε να κάνει πίσω όταν τον κατηγόρησαν για προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών.
Το πρώτο πολιτικό θύμα ήταν ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παραιτήθηκε.
Τελικά ο Μητσοτάκης εξέπεμψε ένα άλλο μήνυμα πέντε μέρες γράφοντας «Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο λάθος».

Ο πρωθυπουργός ζυγίζει τις πολιτικές συνέπειες και αναβάλει τις εκλογές

«Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ζυγίζει τώρα τις πολιτικές συνέπειες του δυστυχήματος», σημειώνει το Politico." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/668231/politico-ekei-pou-etoimaze-ekloges-o-kyriakos-mitsotakis-erxetai-antimetopos-me-ti-laiki-orgi