Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

40 λεπτά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στάζει ΜΥΡΟ και συνεχίζει να κλαίει. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

20 λεπτά με το 214 Λεωφορείο ή 40 λεπτά με γρήγορο βηματισμό από την πολύβουη Πλατεία Συντάγματος που αυτές τις μέρες βρίθει διαμαρτυριών φτάνεις στις παρυφές του Υμηττού στην Νέα Ελβετία του Βύρωνα. Με τα πόδια είναι λίγο ανηφοριά αλλά είναι ευκαιρία να αναλογιστείς τον ΜΕΓΑΛΟ ΓΟΛΓΟΘΑ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ,  το δικό σου μικρό Γολγοθά και τον Γολγοθά που περνάει η έρημη πατρίδα μας.

Η " Ιθάκη"  στον Βύρωνα για τους πιστούς είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με την Θαυματουργή και Εφέστεια Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της επονομαζόμενης Παρηγορήτριας.

Είναι πλέον γνωστό στο Πανελλήνιο αλλά και στις τέσσερες γωνιές του πλανήτη ότι εκεί πάνω η  Πίστη και ο Πόνος της Ελλάδος  διακονεί ένα ΕΚΤΑΚΤΟ και συνεχόμενο ανεπανάληπτο  ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ από την ημέρα του Γενεθλίου της  Υπεραγίας Θεοτόκου του Σωτηρίου έτους του 2020.

" να κλαίει και να μυροβλύζει η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσα χρόνια , τόσους μήνες , τόσα μερόνυχτα δεν το έχει δει άλλη γενιά "


 
Πως μπορεί να πλησιάσει κάποιος αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ και να μην αλλοιωθεί ;

Για να το πλησιάσεις πρέπει να ζητήσεις και άλλη Πίστη σαν το Ευαγγελικό του πονεμένου πατέρα  " βοήθει μοι Κύριε εν τη απιστία μου" που ακούσαμε την Κυριακή που πέρασε.

Συνεχόμενοι κρουνοί δακρύων από τους Πανάχραντους Οφθαλμούς της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και Μυροβλησία αδιάκοπη από το  περίτεχνο ξύλινο κουβούκλιο που φιλοξενεί το θαυματουργό αυτής εικόνισμα δεν είναι τίποτε άλλο από την Παρουσία του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ μέσα στην Εκκλησία, αλλά και μήνυμα Ιαματικό προς την έξω φρικτή καθημερινότητα της αμαρτίας,  της  αχαριστίας και του κοινωνικού δαιμονισμού.

Προσέρχονται οι Πιστοί και μετά την προσκύνηση της Εικόνας συλλέγουν με τα γυμνά χέρια τους τις Ναματόβρυτες Δωρεές που εκπηγάζουν ως μια άλλη ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ.ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ και ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;

Το εξήγησαν πολλοί Πατέρες ...

Ζητάει ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ζητάει να κάνουμε Εθνική στροφή προς τα Ιερά και Όσια μας και φυσικά δεν ζητάει η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ πολλά και δύσκολα.

Όμως ένας παππούλης μας είπε  και κάτι  άλλο που ζητάει η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ειδικά όχι για τα δυσκολεμένα παιδιά της, αλλά από τα άλλα τα " φτασμένα "  σε θέματα πίστης και  θρησκευτικής αντίληψης.

Ακούστε τι μας είπε: 

- όταν προσέρχεστε στα άγια εικονίσματα ΤΗΣ να μην λέτε "τι είναι όλα αυτά που ζούμε ΠΑΝΑΓΙΑ μας και βοήθα μας να σωθούμε από το περίπλοκο κακό της αμαρτίας που μας έφεραν"  

- αλλά να λέτε, εσείς οι πιστοί "ΠΑΝΑΓΙΑ μας φτάσαμε εδώ που φτάσαμε εξ αιτίας των προσωπικών μας αμαρτιών και όχι των αμαρτιών των  άλλων" 

- παιδί μου όλοι φταίξαμε και φτάσαμε εδώ , πρέπει πρώτα να κάνουμε ακτινογραφία μέσα μας και μετά στην κοινωνία.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας