Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

"αν με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ μας έφεραν μνημόνια, με την εν δυνάμει κατάσταση της Credit Suisse τι ¨δώρα¨ μπορεί να μας φέρουν;"

 


ΡΩΤΑΜΕ ΑΥΤΟ  ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΡΕΥΣΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ - ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ


 ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

" Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του Αμερικανού οικονομολόγου, Νουριέλ Ρουμπινί, σχετικά με τις επιπτώσεις από την κρίση ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Credit Suisse για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, καθώς δεν δίστασε να μιλήσει για... «Lehman moment» στην Ευρώπη (σ.σ.: Η «Lehman Brothers» κήρυξε πτώχευση το 2008, τη μεγαλύτερη στην Ιστορία των ΗΠΑ).


Ο κ. Ρουμπινί έγραψε στην ανάρτησή του ότι ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος είναι «πολύ μεγάλος για να πέσει και πολύ μεγάλος για να σωθεί», δίνοντας το στίγμα των ομοιοτήτων με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση με ολέθρια αποτελέσματα, ειδικότερα για την Ελλάδα"