Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

του Επιφάνιου και του Ζελένσκι τα "καμώματα". Άραγε θα τους βγουν σε καλό;


dakrigona klirikos

πληροφορίες από το https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/55894-epithesi-me-dakrygona-se-iereis-kai-pistoys-apo-ypostiriktes-tis-a-e-o


Τραγικές στιγμές βίωσαν σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 κληρικοί και πιστοί στην περιοχή του Ιβάνο-Φρανκίφσκ της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Μητροπολίτη Επιφανίου, κατέλαβαν δια της βίας τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο δίκτυο Telegram, φαίνεται οι υποστηρικτές της ΑΕΟ να σπάνε τις πόρτες του Ναού και να ψεκάζουν με δακρυγόνα τους ιερείς και τους πιστούς.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και διεκομίσθηκε στο νοσοκομείο ο Πρωτοσύγκελλος της Επαρχίας, καθώς και κληρικοί που υπέστησαν εγκαύματα από τα χημικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επίθεση δεν γλίτωσε και ο Επίσκοπος Νικήτας, ο οποίος από τα χτυπήματα που δέχθηκε έπεσε στο έδαφος χωρίς να υπάρξει περαιτέρα ενημέρωση για την κατάστασή του.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός ήταν η τελευταία εκκλησία που δεν είχε έρθει στα χέρια της ΑΕΟ, αφού πήραν δια της βιας 40 ναούς και 4 μοναστήρια.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ βίντεο

https://youtube.com/watch?v=A_VIr-98qfY&si=EnSIkaIECMiOmarE