Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

η Ευρώπη αγκάλιασε τον θάνατο, πλέον αυτό φαίνεται ολοκάθαρα - η Ελλάδα τι ; "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή Θάνατος" φώναζαν το 21

Χωρίς να έχει κλείσει το μέτωπο του ασφαλιστικού, η μεταρρύθμιση του οποίου πέρασε από την Εθνοσυνέλευση με τρόπο που προκάλεσε σάλο, ένα δεύτερο μέτωπο στην επαρχία ανοίγει για τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στις διαμαρτυρίες στη νοτιοδυτική Γαλλία με αφορμή την κατασκευή υδατοδεξαμενών συνοδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια, με την εμφάνιση μάλιστα μαυροφορεμένων και κουκουλοφόρων διαδηλωτών. Όλα αυτά ενώ είχαν απαγορευτεί οι διαδηλώσεις στην περιοχή και με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.
Δεκάδες τραυματίες, τρεις σε κρίσιμη κατάσταση


Ποια είναι η Ευρώπη; Ευρώπη είναι η απληστία και η ευφυΐα. Και τα δύο είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Και η απληστία και η εξυπνάδα. Και τα δυο είναι προσωποποιημένα στα πρόσωπα του πάπα και του Λούθηρου. Ποια λοιπόν είναι η Ευρώπη;
Ο ένας έριξε την ανθρωπότητα στη φωτιά και ο άλλος στο νερό. Και οι δυο μαζί σημαίνουν απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό. Σημαίνουν άρνηση της πίστης και άρνηση της Εκκλησίας του Χριστού.

Διά μέσου αυτών των δύο επιδρά αρνητικά εδώ και αιώνες το πνεύμα του κακού στο σώμα της Ευρώπης.
Εξαιτίας της απληστίας κάθε λαός και κάθε άνθρωπος, μιμούμενοι τον πάπα, άρχισε να αναζητά την εξουσία, την απόλαυση, την δόξα. Εξαιτίας της ανθρώπινης ευφυΐας κάθε λαός και κάθε άνθρωπος θεώρησε πως αυτός είναι πιο έξυπνος από τους άλλους και πως έχει πετύχει πολύ περισσότερα από τους υπόλοιπους λαούς.

Πώς λοιπόν να μην αρχίσουν πόλεμοι ανάμεσα στους ανθρώπους; Πώς να μην επικρατήσει η τρέλα και η λύσσα; Πώς να μην υπάρξουν αρρώστιες, ξηρασίες, να μην ξεσπάσουν πλημμύρες;

Η σημερινή Ευρώπη δεν είναι πια ούτε παπική ούτε λουθηρανική. Είναι πια κάτι μακριά από τα παραπάνω … Η Ευρώπη είναι πλέον κοσμική και δεν έχει πλέον τη βούληση να ανεβεί στον ουρανό. Δεν επιθυμεί να ανυψωθεί ούτε με το διαβατήριο του αλάνθαστου πάπα ούτε επιθυμεί να ανυψωθεί με την κλίμακα της ανθρώπινης λογικής των Προτεσταντών. Γενικότερα αρνείται να ταξιδέψει από αυτόν τον κόσμο. Επιθυμεί να παραμείνει σ` αυτόν τον κόσμο. Θέλει ο τάφος της να είναι εκεί που είναι το λίκνο της. Δεν γνωρίζει τίποτε για τον κόσμο. Δεν αισθάνεται την ουράνια οσμή. Δεν βλέπει στα όνειρά της αγγέλους και αγίους. Δεν επιθυμεί να ακούσει για την Παναγία. Η ακολασία της δυναμώνει το μίσος της για την παρθενία.

Αδελφοί μου, δεν το βλέπετε όλοι; Δεν αισθανόσαστε το σκοτάδι και το έγκλημα της αντιχριστιανικής Ευρώπης; Τι λοιπόν επιθυμείτε; Να είστε με το μέρος της Ευρώπης ή με το μέρος του Χριστού; Επιθυμείτε να είστε με το θάνατο ή με τη ζωή; Αναρωτιέστε; Αποφασίστε. Ή θάνατος ή ζωή. Αυτή την ερώτηση έθεσε ο Μωυσής στο λαό του. Εμείς την θέτουμε σε σας. Καλό είναι να θυμόμαστε πως η Ευρώπη είναι ο θάνατος και ο Χριστός η ζωή. Επιλέξτε τη ζωή, για να ζήσετε και για να κερδίσετε την αιώνια βασιλεία. Αμήν.

Από το βιβλίο: «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής- Μηνύματα στο λαό» Εκδόσεις: «Ορθόδοξη Κυψέλη»

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς: Η Ευρώπη είναι ο θάνατος και ο Χριστός η ζωή.

ΠΗΓΗ