Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Αποκάλυψη – βόμβα: Μόλις το 20% της βοήθειας των ΗΠΑ καταλήγει στην Ουκρανία – Πού πηγαίνουν τα υπόλοιπα χρήματα;

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις στις ΗΠΑ για την αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία και τελικά που καταλήγει, επιβεβαιώνοντας κατά κάποιο τρόπο δημοσιεύματα του Τύπου για τον ρόλο του Δημοκρατικού Κόμματος.
Η Ουάσιγκτον παραδίδει μόνο περίπου το 20% της οικονομικής βοήθειας που διατίθεται για την Ουκρανία απευθείας στο Κίεβο, με περίπου το 60% αυτών των χρημάτων να λαμβάνονται από την ίδια την αμερικανική πλευρά, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Michael McCaul κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τετάρτη (29/3/.2023).
«Από τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν και τα τέσσερα συμπληρωματικά, περίπου το 60% κατευθύνθηκε σε αμερικανικές εταιρείες και ταμεία στην πραγματικότητα μόνο το 20% της χρηματοδότησης δόθηκε απευθείας στην ουκρανική κυβέρνηση με τη μορφή άμεσης δημοσιονομικής βοήθειας» είπε ο Αμερικανός βουλευτής.
Τόνισε επίσης πως όταν οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν την πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις ενδιάμεσες εκλογές τον Νοέμβριο του 2022, κατέστησαν σαφές ότι η λογοδοσία θα έχει καίρια σημασία για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Όπως ακριβώς ένα μεγάλο μέρος των όπλων που αποστέλλονται στο Κίεβο καταλήγει στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μέσω μαύρων αγορών θα μπορούσε κανείς μόνο να υποψιαστεί ότι από την αρχή πως κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την οικονομική βοήθεια που εισρέει στη χώρα, εκτιμά ο Uriel Araujo, ερευνητής, γεωπολιτικός αναλυτής.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, το συνολικό ποσό που εστάλη στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ ανήλθε σε περίπου 68 δισεκατομμύρια δολάρια ή ακόμα περισσότερα, και κεφάλαια θα συνεχίσουν να αποστέλλονται και το 2023.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ουκρανική επενδυτική εταιρεία Dragon Capital και η αμερικανική πολυεθνική BlackRock εμπλέκονται σε σκοτεινές επιχειρήσεις.
Ο αμερικανικός κολοσσός BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, απέκτησε ισχυρή βάση στη χώρα τον Νοέμβριο με την υπογραφή ενός μνημονίου συναντίληψης με το υπουργείο Οικονομικών για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης με στόχο την ανοικοδόμηση του κράτους.
https://www.bankingnews.gr/diethni/articles