Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Αλλάζει πλευρό πάλι η Τουρκία «Η τουρκική άμυνα δεν θα χρειαστεί το ρωσικό σύστημα S-400» και κάπου η πονηρή αλεπού θα πιαστεί στα τέσσερα .

Φαίνεται ότι οι μεγάλες ανάγκες της από τον σεισμό την "νουθέτησαν" αλλά και οι προεκλογικές δημοσκοπήσεις που φέρνουν τον Ερντογάν δεύτερο με διάφορα.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΦΕΎΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΔΟΘΕΊ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΩΝ  S400 ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ.
"Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Τουρκία ενδέχεται να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, που απέκτησε το 2019, το οποίο πυροδότησε κρίση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ASELSAN, Haluk Görgün, δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας της Τουρκίας αναπτύσσονται ραγδαία τονίζοντας: «Δεν χρειαζόμαστε τα S-300, S-400».

 Ο Γκοργκούν, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Milliyet στις εγκαταστάσεις της ASELSAN Gölbaşı, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατασκευάζουμε συστήματα αεράμυνας. Δεν χρειαζόμαστε S-300, S-400. Εξαλείφουμε την ανάγκη τους. Αυτό είναι το καθήκον μας».

Συνέχισε λέγοντας ότι εργάζεται μαζί με την Roketsan και τη SAGE για την ανάπτυξη ενός εγχώριου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που ονομάζεται SİPER /«Κυβερνοχώρος."