Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

μόλις ο σατανιστής πάει να οικειοποιηθεί την ΛΑΥΡΑ θα ακούσει το θρόισμα της Ρομφαίας του ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

 

Ονούφριος: ''Την Λαύρα του Κιέβου την έχτισε η Εκκλησία μας''

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ από το 

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Λαμπρό πανηγυρικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ονούφριος, ο οποίος αναφέρθηκε στους άθλους των αγιών των Σπηλαίων που τιμούνται την ημέρα αυτή.

«Οι Άγιοι Πατέρες των Σπηλαίων είδαν καθαρά το Θείο φως. Είδαν τον Θεό όχι μόνο σε δύναμη, αλλά και σε αγάπη. Ευχαριστούμε τους Αγίους που μας έδωσαν τα τόσο σπουδαία βιβλία των ακολουθών, ώστε να γινόμαστε κι εμείς μέτοχοι αυτής της πνευματικής τελειότητας που είχαν» - ανέφερε στο κήρυγμά του ο κ. Ονούφριος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ονούφριος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί γύρω από τη Λαύρα του Κιέβου, και κάλεσε όλους τους πιστούς σε θερμή προσευχή.
«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά να θυμάστε ότι τη Λαύρα την έκτισε η Εκκλησία μας! Κατά τη διάρκεια του αθεϊσμού, ερήμωσε και το 1988 παραλάβαμε ένα σωρό ερείπια σε αυτόν εδώ τον ιερό τόπο. Η Εκκλησία μας ανοικοδόμησε αυτήν εδώ την Ιερά Μονή, γι αυτό θεωρούμε ότι είναι άδικο να μας αφαιρεθεί η άδεια να υπηρετήσουμε σε αυτόν τον ιερό τόπο» - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Επίσης, ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: «Σας παρακαλώ, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, να προσευχηθείτε να αλλάξει ο Κύριος τον λογισμό εκείνων των ανθρώπων που θέλουν να διώξουν τους αδελφούς μας από την Ιερά Μονή. Αφήστε το λυχνάρι της προσευχής να συνεχίσει να ανάβει, για να έρθει ο καθένας σας εδώ και συμμετάσχει στα ιερά Μυστήρια και να προσκυνά τους άφθαρτους αγίους των Σπηλαίων. Με τις προσευχές των σεβασμιωτάτων πατέρων μας Αντωνίου και Θεοδοσίου, αλλά και όλων των Αγίων των Σπηλαίων, ο Κύριος να ευλογεί τη γη μας με ειρήνη».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία στα σπήλαια των Αγίων Πατέρων, όπου εκεί ο Μητροπολίτης Ονούφριος προσευχήθηκε για την ειρήνη και την ευημερία της πατρίδος. 

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/55579-onoyfrios-tin-layra-tou-kievou-tin-extise-i-ekklisia-mas