Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Από την Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας ακούγεται κάτι σαν ΚΡΑΧ.

ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΑΧΕΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΣΑ ΤΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ...ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΡΕΥΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΧΑ.
"Αχ Αμερική Αμερική θα ταΐσεις τόσο κόσμο  και στο τέλος θα πεινάσεις" έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ της Μόσχας

" το δολάριο  θα γίνει σαν τα φύλλα τα φθινοπωρινά που πέφτουν κάτω και δεν τα δίνει κανείς σημασία" έλεγε ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού.

Και αν σκεφτεί κάποιος ότι η Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας όπου έκλεισε μια κρίσιμη για την νέα εποχή Τράπεζα είναι γειτονιά με το μεγάλο τεκτονικό ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, μπορεί να αναφωνήσει "τι καυτή συγκυρία είναι  αυτή μέσα σε όσα ζούμε;"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Πανικό στο διεθνές οικοσύστημα των startup προκαλούν οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank, ενός από τους σημαντικότερους δανειστές νεοσύστατων εταιρειών, με τους τριγμούς να μεταδίδονται στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο.
ΠΗΓΗ

Oι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση της Silicon Valley Bank, ενός από τους σημαντικότερους δανειστές νεοσύστατων εταιρειών, προκάλεσαν πανικό στο διεθνές οικοσύστημα των startup με τους τριγμούς να μεταδίδονται στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο.
Τα "βάσανα" της SVB, με έδρα τη Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια, ξεκίνησαν αφότου η μητρική της SVB Financial Group ανακοίνωσε ότι προέβη στην πώληση χρεογράφων αξίας 21 δισ. δολαρίων από το χαρτοφυλάκιό της και δήλωσε ότι προχωρά επίσης σε πώληση μετοχών αξίας 2,25 δισ. προκειμένου να στηρίξει τα οικονομικά της. Μία κίνηση που πυροδότησε τη φυγή μεγάλων Venture Capital funds (κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχων.
H αμερικανική τράπεζα Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή με εντολή του Υπουργείου Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της πολιτείας της Καλιφόρνια, με την Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ να αναλαμβάνει διαχειριστής, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πελατών της τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή.