Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

μουρλάθηκαν - τα θρυλικά ΨΑΡΑ ανήκουν στην Τουρκία και στην επαρχία της Σμύρνης, λένε οι απέναντι και εμείς μιλάμε για ειρήνη για να μην χαλάσει το κλίμα των εκλογών;

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΑ ΨΑΡΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:
Sözcü: Τα Ψαρά ανήκουν στη Σμύρνη και είναι υπό ελληνική κατοχή - Τι λέει ο "πατέρας" του δόγματος της "ελληνικής κατοχής"
Με ένα προκλητικό άρθρο ξεκινάει τη μέρα της η τουρκική εφημερίδα Sözcü, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Θέμα της τα... κατεχόμενα από την Ελλάδα νησιά.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εισβολή σε 20 νησιά, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά.
Συνεχίζοντας αναφέρει πως "τα αντιαεροπορικά πυροβόλα και τα τεθωρακισμένα που αναπτύχθηκαν στη στρατιωτική βάση και η γιγαντιαία ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στις πέτρες στην πλευρά του νησιού που κοιτά τον Τσεσμέ προκαλούν".

"Ενώ η Τουρκία πάλευε να επουλώσει τις πληγές του σεισμού, η Ελλάδα πέρασε ένα υποθαλάσσιο καλώδιο στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να αντλήσει ηλεκτρισμό από την ηπειρωτική χώρα στη Στρατιωτική Βάση που βρίσκεται στα ανατολικά του Προβατονήσι (αναφέρεται στα Ψαρά) της Σμύρνης".

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Ουμίτ Γιαλίμ, του εμπνευστή του δόγματος περί "κατεχόμενων νησιών" από την Ελλάδα, ο οποίος λέει πως: 

"Ωστόσο, το νησί Αντίψαρα βρίσκεται εντός των ορίων της επαρχίας Σμύρνης και έχει το μέγεθος της Πριγκίπου στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα, που έκτισε εκκλησία στο νησί Αντίψαρα και κατέλαβε το νησί με ευθύνη της ελληνικής στρατιωτικής μονάδας, ετοιμάζεται να εισβάλει στο 21ο νησί μας. Θα πρέπει να ληφθούν διπλωματικά και πολιτικά μέτρα και να δοθούν οδηγίες στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτροπή της εισβολής.
Άρθρο Πέτρος Κράνιας