Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Προεόρτια αερομαχιών στην Μαύρη Θάλασσα ( όπως μας τα προείπε πριν χρόνια ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός). Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε drone του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα αφού συγκρούστηκε εξεπίτηδες μαζί του. Πληροφορίες λένε ότι το drone απογειώθηκε από Λάρισα (να εκεί κοντά στα πολύπαθα Τέμπη... καλά πάμε)

"ΗΠΑ - Ρωσία: Ψυχροπολεμικό κλίμα μετά το «θερμό» επεισόδιο με ρωσικά μαχητικά και αμερικανικό drone στη Μαύρη Θάλασσα
Δεν ρίξαμε το drone, λέει το Κρεμλίνο - Οι ΗΠΑ καλούν τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις"

Νεότερες πληροφορίες: το drones των ΗΠΑ καταρρίφθηκε στο θαλάσσιο χώρο  60 χιλιόμετρα από τον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία και μάλλον οι Ρώσοι προσπαθούν να περισυλλέξουν τα τμήματα του. Η κρίση ώρα με την ώρα βαθαίνει .

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι το αεροσκάφος του είχε έρθει σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), το οποίο είπε ότι συνετρίβη μετά από «απότομους  ελιγμούς». Ανέφερε ότι το drone εντοπίστηκε κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

«Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν τα όπλα τους επί του σκάφους, δεν ήρθαν σε επαφή με το UAV και επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας τους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

επικαλείται το REUTERS