Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ; ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ;...ΜΕΤΡΑΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ; Για χάρη της ένταξης στην ΕΕ, ο Vucic (Σερβία) έφτασε σε προσωρινή συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων με Kurti (Κόσοβο);

ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΥΜΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ - ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
Δεν έχει υπογραφεί τίποτε

Διαβάζουμε: Μετά τις συνομιλίες, όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις απόψεις τους για το θέμα, αλλά η ουσία είναι ότι κανένα έγγραφο δεν υπογράφηκε χθες στην Αχρίδα .

- Δεν υπέγραψα τίποτα ακόμα και σήμερα, ξεκαθάρισα ποιες ήταν οι κόκκινες γραμμές, αλλά σημειώθηκε πρόοδος σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα - είπε ο Βούτσιτς μετά τη συνομιλία.

Ο Κούρτι, από την άλλη, είπε ότι ήρθε στην Αχρίδα για να υπογράψει τη βασική συμφωνία με το παράρτημα εφαρμογής.

«Καταλήξαμε σε δημόσια συμφωνία για το παράρτημα που θα καθοδηγεί την εφαρμογή της βασικής συμφωνίας. Η άλλη πλευρά, όπως και στην τελευταία συνάντηση στις Βρυξέλλες στις 27 Φεβρουαρίου, ξεφεύγει από την υπογραφή. Τώρα με παράρτημα. Εναπόκειται στην ΕΕ να βρει έναν μηχανισμό για να καταστήσει το καθεστώς αυτής της συμφωνίας νομικά δεσμευτικό», είπε ο Κούρτι.