Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΒΑΘΙΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ - είναι νέα πανδημία - μετά την Credit Suisse κόλλησε η Deutsche Bank και πάει συνέχεια το πράγμα ;

24 ΜΑΡΤΙΟΥ του 1999 ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΈΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΡΩΣΙΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΣΕ

ΤΩΡΑ ΒΑΘΙΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ

Βουτιά άνω του 14% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Bank στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τις τραπεζικές ανησυχίες να επανέρχονται στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής, υπονομεύοντας την ψυχολογία των αγορών.

Η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται άρρηκτα με τις ευρύτερες ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών, στον απόηχο της έκτακτης διάσωσης της Credit Suisse, η οποία γλίτωσε την άτακτη χρεοκοπία στο… παρά πέντε.
Τραπεζικές πιέσεις και στη Wall Street, o Dow -0,7% - Πτώση -2% στον DAX, η Deutsche Bank - 10%
Ειδικότερα, η μετοχή της Deutsche Bank βυθίζεται στις σημερινές συναλλαγές με απώλειες που ξεπερνούν το 14%, μετά την πτώση 3,2% που είχε σημειώσει χτες. Εντός του μήνα δε, ο τίτλος της έχει χάνει πάνω του 1/5 της αξίας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Market Intelligence που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, τα CDS της Deutsche εκτινάχθηκαν στις 173 μονάδες βάσης χτες από τις 142 μία ημέρα νωρίτερα, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχουν καταγράψει ιστορικά.