Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Να γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ έκτισε τόσο γρήγορα τον Ιερό Ναό του στο Αν. Κονγκό - για να βαπτίζει ψυχές για την αιωνιότητα

 

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΡΑΦΑΜΕ 

Ένα μεγάλο ΘΑΥΜΑ στην Μητρόπολη Γκομας στο Κονγκό. Ο Άγιος Νεκτάριος με τον οβολό της χήρας τους έκτισε Ναό του σε απίστευτο μικρό διάστημα. Εξεπλάγημεν όταν οι εκεί πιστοί τον έκτιζαν μέρα νύχτα και στην γιορτή του Αγίου φέτος  θα λειτουργήσει.Φωτο από την πρώτη Θεία Λειτουργία με τον παπά Τιμόθεο ιεραπόστολο και επίτροπο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που βοήθησαν.

Βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/11/blog-post_16.html


ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΓΚΟΜΑΣ

Με τη Χάρη του Θεού μόλις βαφτίσαμε 60 άτομα κάθε ηλικίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Γκόμας. Οι βαπτισθέντες έχουν κατηχηθεί εδώ και 6 μήνες που βρίσκομαι στην Γκόμα.



Το πρώτο παιδί, που βαφτίσαμε στον πρώτο Ιερό Ναό της Γκόμας που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης του Πενταπόλεως, του δώσαμε το όνομα Νεκτάριος προς τιμήν του Πολιούχου και Προστάτη μας Αγίου Νεκταρίου.


Ο μικρός Νεκτάριος Kasanga είναι 7 ετών. Τον βαπτίζει η κυρία Μάρθα Σαλή.


Το δεύτερο παιδί που βαφτίσαμε του δώσαμε το όνομα Δαμασκηνός για να ευχαριστήσουμε τον Οσιολογιώτατο Γέροντα π. Δαμασκηνό Γρηγοριάτη για την ανεκτίμητη προσφορά του και τη θυσιαστική αγάπη του προς την Ιερά Επισκοπή μας Γκόμας.


Ο Δαμασκηνός Kitoya είναι 5 ετών. Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ. Να τους έχει όλους στην Προστασία Του ο Άγιος Νεκτάριος. Να μας ζήσουν!