Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Γιατί οι Ρώσοι το παίζουν " ψόφιοι κοριοί" τις τελευταίες ώρες;

 


Βοούν τα διεθνή ΜΜΕ 

"υποχωρεί σαράντα χιλιάδες ρωσικό  στράτευμα από την Χερσώνα και η εντολή αυτή δίνεται μέσω τηλεόρασης και μέσω διαλόγου του Ρώσου ΥΠΑΜ και του στρατιωτικού ρώσου διοικητή της εμπόλεμης περιοχής.. αν είναι δυνατόν"

Στον  τηλεοπτικό διάλογο αυτό οι ρώσοι επικαλούνται λόγους ανασύνταξης της γραμμής άμυνας , λόγους τροφοδοσίας αλλά λόγους ανθρωπιστικούς δηλ.  να μην υπάρξουν αθώα θύματα από τυχόν σαρωτικές πλημμύρες που θα ακολουθήσουν συνεπεία της θραύσης του μεγάλου φράγματος του Χάρκοβου που κρατάει τεράστιες ποσότητες  νερού του ποταμού Δνείπερου.

το Κίεβο τρίβει τα μάτια και δεν το πιστεύει και ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι τους στήνουν παγίδα.

Αλλά ρώσοι εμπειρογνώμονες επανέρχονται και με δηλώσεις ηττοπαθείς φαίνονται να το παίζουν " ψόφιοι κοριοί" 

όπως  βλ. https://www.echedoros-a.gr/2022/11/blog-post_10.html#more

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε σε ρωσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα είναι αρκετές φορές πιο αδύναμος από τον τουρκικό και η Ρωσία δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη διαδρομή εξαγωγής σιτηρών.

Ο Ρώσος ειδικός αναφερόμενος στην κρίση των σιτηρών, την τουρκική πρόκληση στους Ρώσους, τη ρωσική υποταγή στους Τούρκους και τη συνέχιση των εξαγωγών είπε:

 «Οι Τούρκοι ελέγχουν τη Μαύρη Θάλασσα τώρα. Η Σοβιετική Ένωση έχει φύγει προ πολλού, επομένως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ας μην λέμε ψέματα στον εαυτό μας και ας μην έχουμε αυταπάτες ότι είχαμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε την πρόκληση των Τούρκων».

Σε άλλες δηλώσεις ρώσοι ειδικοί μιλούν για το διπλό παιχνίδι της τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας που ουσιαστικά φαίνεται να συνοδοιπορεί με τον Πούτιν στις συμφωνίες κυρίως οικονομικές αλλά εργάζεται για το ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ 

ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας