Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ - Εκκλησία της Πολωνίας: ''Να γίνει Σύναξη Προκαθημένων για το Ουκρανικό ζήτημα''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Την μη αναγνώριση των χειροτονιών της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν αποδέχθηκε για ακόμη μια φορά η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, η οποία ζητά και πάλι να πραγματοποιηθεί Σύναξη Προκαθημένων για το εν λόγω ζήτημα.

Συγκεκριμένα στα τέλη Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββα προέβη σε δήλωση σχετικά με την Ουκρανία, όπου χαρακτήρισε «καταστροφική» τη δραστηριότητα του επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφανίου και επιβεβαίωσε τη μη αναγνώριση του κανονικού κύρους των χειροτονιών αυτής.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αποδιοργανώσει εντελώς την ομαλή ζωή στη χώρα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Κατά τρόπο ιδιαίτερο τούτο αφορά και τη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η Ορθοδοξία στην Ουκρανία υπέστη διχασμό με τους ορθοδόξους να αισθάνονται πολλές φορές χαμένοι. Λυπούμαστε γι’αυτό, διότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει αρνητικά και την Παγκόσμια Ορθοδοξία» - αναφέρει η δήλωση της Ιεράς Συνόδου.