Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

αν άφηναν το μυαλό του Έλληνα Ελεύθερο να δράσει - «Μινώταυρος»: Το τεθωρακισμένο που με λέιζερ αχρηστεύει drones


 Έχει το όνομα «Μινώταυρος» και είναι το τεθωρακισμένο όχημα που κατασκευάσθηκε από την Λαρισαϊκή εταιρεία Soukos Robots. Το συγκεκριμένο τεθωρακισμένο μέσα από την χρήση συστήματος λέιζερ κάνει άχρηστα τα drones.

O “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία ένα μεγάλο ρομποτικό επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, το οποίο παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη σε απαιτητικές στρατιωτικές και αμυντικές αποστολές, όπως προστασία απειλούμενων εδαφών, βραχονησίδων, νησιών & συνόρων με στόχο την αποτροπή εχθρικών δυνάμεων.
Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου από μια  ελληνική εταιρεία, την  Soukos Robots ΑΒΕΕ. Ο έλεγχος του “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ” επιτυγχάνεται είτε από τους χειριστές του είτε εξ’ αποστάσεως μέσω RF σημάτων από δορυφόρους ή μέσω ενός κωδικοποιημένου λέιζερ.

Ο “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” είναι εξοπλισμένος με συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, όπως: Δύο τύπου οπλικά συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser,μια τηλεχειριζόμενη βάση πολυβόλου & laser, αλλά και συστήματα επιτήρησης – εκτύφλωσης εχθρικών στόχων, ηλεκτρονικά οπτικά συστήματα καμουφλάζ για την πλήρη αορατότητα και την αυτοπροστασία του ιδίου οχήματος από εχθρικά drones, ελικόπτερα, επίγεια οχήματα, κ.α. Πρόσθετα είναι εξοπλισμένος με ένα παθητικό Radar για την ανίχνευση, εγκλωβισμό και ακολουθία των στόχων, αλλά και έναν αισθητήρα LIDAR για την καθοδήγηση του ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ από εμπόδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο -diakopes.gr/lifestyle/minotavros-to-elliniko-tethorakismeno-apo-ti-larisa-pou-kanei-achrista-ta-tourkika-drones/?

«Μινώταυρος»: Το ελληνικό τεθωρακισμένο από τη Λάρισα που κάνει άχρηστα τα τουρκικά drones