Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΣΟΚ όλα ανατρέπονται για να στηριζόμαστε μόνο στο ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ

 

ΥΠΟ "συνταξιοδότηση" ο Πούτιν;  αφωνία και αφάνεια και δραματικές αλλαγές 

"Μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχονταςἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία" ...!!! (Ψαλμ. 145, 3) "Επίῤῥιψον ἐπὶ Κύριον τὴν μέριμνάν σου, καὶ Αὐτός σε διαθρέψει·

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Στα τελευταία και πλέον κρίσιμα 24ωρα της νεότερης ρωσικής ιστορίας όπου συμβαίνουν παράδοξα πράγματα η αφωνία και η αφάνεια του Ρώσου προέδρου προβληματίζει το ήδη τεταμένο κλίμα. Ως ηγέτης έπρεπε ήδη να εμφανιστεί και όχι να βάζει άλλους να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

Συμβαίνουν παράδοξα και παράλογα πράγματα γιατί όταν λαμβάνεις αποφάσεις για ειδικές στρατιωτικές αποστολές και χύνεται αίμα αθώων είτε στρατιωτών , είτε πολιτών  και από τις δύο πλευρές και εσύ υποχωρείς δείχνει αυτό από μόνο του , ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
Τα διεθνή ΜΜΕ βοούν ότι η Ρωσία στήνει παγίδα μεγάλη ή ότι ήρθε ήδη σε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ.
και το ερώτημα που εγείρεται 
" ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΥΘΟΥΝ ΤΟΣΑ ΑΙΜΑΤΑ για να στήσεις παγίδα ή για να τα βρεις  με τον εχθρό;"
Αυτό το ερώτημα διακατέχει την ρωσική κοινή γνώμη και κάθε λογικό άνθρωπο.
Στην Μόσχα κάνουν προσπάθειες για να δικαιολογηθούν αλλά δεν τους βγαίνει , όπως λένε στην Πράβδα 
    " Το νέο σχέδιο της Ρωσίας: Η Ουκρανία δεν θα τα βγάλει πέρα ​​τον χειμώνα, θα έχει εξαντληθεί
Το Κίεβο εξαντλείται από πόρους και χρήματα. Η βοήθεια από τη Δύση δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Ο ελιγμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας να πάρουν πλεονεκτικές θέσεις κατά μήκος του Δνείπερου αλλάζει την ειδική επιχείρηση με σκοπό την εξάντληση της Ουκρανίας." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Από την άλλη βγαίνει ο ο Dmitry Medvedev και απειλεί και φυσικά αυτά που λέει στρέφονται όχι μόνο προς το στρατιωτικό μπλόγκ του ΝΑΤΟ αλλά και προς τους αθώους όλων των κοινωνιών.

 
Η Ρωσία μόνη της πολεμά το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο, οποιοσδήποτε παραλληλισμός με το παρελθόν είναι λάθος, εκτός από το ότι πλέον γνωρίζουμε πώς να καταστρέψουμε τον εχθρό, δήλωσε ο Dmitry Medvedev, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Telegram το Σάββατι 12 Νοεμβρίου 2022

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στη ρουτίνα της δύσκολης καθημερινότητας και υπό την επίδραση πολύ δύσκολων στρατιωτικών αποφάσεων, τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς, που είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη χώρα μας και όλους μας, άρχισαν να φαίνονται και είναι κακά για τοε εχθρούς μας».
«Να θυμάστε ότι η Ρωσία μόνη της πολεμά το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο.
Επομένως, οποιοσδήποτε παραλληλισμός με το παρελθόν είναι λανθασμένος ή υπό αίρεση.
Εκτός από ένα πράγμα: μόνοι μας μπορούμε να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες», είπε ο Medvedev.
Δεν έχουμε εξαντλήσει ολόκληρο το οπλοστάσιό μας Κάνοντας λόγο για «δύσκολες στρατιωτικές αποφάσεις» (Χερσώνα) ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ρωσία, για προφανείς λόγους για όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της
 με πιθανά μέσα καταστροφής. " ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο  
 
η ΡΩΣΙΑ στα χρόνια του Πούτιν έφτιαξε τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη και τους πλέον εκκεντρικούς τέτοιους  μέσα από αδιάφανες οικονομικές συναλλαγές.
Οι Θαλαμηγοί των εν λόγω και τα ιδιωτικά τους αεροπλάνα ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτά των καπιταλιστών της Δύσης που οι ίδιοι ήθελαν να τους ξεπεράσουν. Ταυτόχρονα αυτή η ελίτ φορούσε  και το ένδυμα της Θρησκευτικότητας δίχως να γνωρίζει το ταπεινό της Ορθοδοξίας φρόνημα.
Το μυαλό όλων όλων αυτών ήταν στο χρήμα για αυτό και δεν διστάζουν να γίνονται οι κολλητοί του σουλτάνου που αυτές τις μέρες απειλεί την Ορθόδοξη Ελλάδα και την ίδια στιγμή η ελίτ αυτή του παρέχει όπλα και τεχνογνωσία εναντίον μας.
Φυσικά αυτή η ρωσική ελίτ θέση και πράξη δεν φαίνεται να έχει σχέση με τους μεγάλους Ρώσους Αγίους πού τόσο τιμάει η παγκόσμια Ορθοδοξία και ο απλός ρωσικός λαός.

  ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΓΙΟΙ είπαν πολλά για αυτά που ζούμε αλλά και για την σημερινή κατάσταση στην Ρωσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΊΠΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ 

ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ η Ρωσίδα
" θά γυρίσουν στήν Ρωσία οί παλαιοί...καί θά γίνει ή κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πρώτα..." 
ΠΟΙΟΙ είναι οι παλαιοί; ( πιθανώς στρατιωτικοί , κουμουνιστές)  


" Τήν ρωτούσα γιά τήν πορεία τής Ρωσίας μέσα στήν Επανάσταση, καί μού έλεγε,

Πρώτα θά βγάλουν τόν Στάλιν. Μετά απ΄ αυτόν οί κυβερνήτες θά εναλλάσσονται καί ό ένας θά είναι χειρότερος από τόν άλλον....Θά κατακλέψουν τήν Ρωσία... 

Μετά τόν  πόλεμο θά γυρίζουν  " οί σύντροφοι " στό εξωτερικό, θά ιδούν καί πώς ζούνε οί ξένοι, θά διαφθαρούν καί θά σπάσουν τελικά τά μούτρα τους.

θα  γίνουν ταραχές, διαμάχες, σφαγές... Τό ένα κόμμα θά πολεμάει τό άλλο. Μετά θά γίνει κάποια καλυτέρευση πού όμως, θά κρατήσει λίγο καιρό. Μιά ανάσα θά πάρετε, απ΄ όλα θά έχετε, μέχρι καί τήν Παράκληση θά μπορείτε νά κάνετε στήν Κόκκινη Πλατεία αλλά καί τά μνημόσυνα στόν σφαγιασθέντα Τσάρο...

Αλλά μετά θά γυρίσουν στήν Ρωσία οί παλαιοί...καί θά γίνει ή κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πρώτα...

Ώχ, πώς σάς λυπάμαι όλους! Μέχρι τούς εσχάτους καιρούς, ( γιατί από εκεί καί πέρα ), έτσι θά ζήσετε..."

http://www.kivotoshelp.gr/index.php/profhtes-menu/231-profiteies-apo-tin-rosia-v-agia-matrona-tis-mosxas


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΝΑΣ ΟΔΗΣΣΟΥ 

«αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρεί τη σωτηρία» 

το 2007 που είπε αυτό ο Πούτιν ήταν ήδη πολιτικός πολλά χρόνια , φορούσε πολιτικό κουστούμι και δεν ήταν " τσάρος" δηλ. δεν φορούσε στρατιωτική στολή

o  Γέροντας  Ιωνάς της Οδησσού  κοιμήθηκε το († 2012). Το 2007 είχε πει:

Επίσης ο Γέροντας Ιωνάς είχε πει: «Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από τη Ρωσία θα έρθουν ένα χρόνο μετά το θάνατό μου. Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος. Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτα αίμα, το δεύτερο από πείνα και το τρίτο θα είναι της νίκης». https://simeiakairwn.wordpress.com/2016/01/12/%CE%B7-

«οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας…Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα…αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω». 

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτός προέβλεψε ότι «αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντάς της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την ορθοδοξία».

Αναφορικά με το δολάριο είπε «o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνόχαρτου». Και είπε ότι «αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρεί τη σωτηρία».(events.orthodoxengland 2/1/15)

πηγή: http://dimpenews.com/

Πολλές είναι οι ενδείξεις ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Μόσχα την ανέλαβαν άλλοι καθότι η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη. Αλλά όλα αυτά είναι ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ γιατί δεν μπορεί κάποιος "βλ. Πούτιν"  που ομολογεί  ότι ο καλύτερος του φίλος είναι ο Ερντογάν να είναι αυτός που θα πρωταγωνιστήσει στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας