Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Όταν η Πράβδα "προφήτευε"

 

οι Ρώσοι το γνώριζαν από τον Νοέμβριο του 2020 - ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ στην Ρωσία "Ο Τζόζεφ Μπάιντεν θα είναι ο πρόεδρος που θα εξαπολύσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;"

Ήταν 30 Νοεμβρίου του 2020 και η Πράβδα "προφήτευε" αυτό που σήμερα πάει να γίνει
βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/11/
(από τον Alexander Shtorm και την https://english.pravda.ru/)

Οι πρωταρχικοί εχθροί των ΗΠΑ σε σενάρια πιθανών πολέμων είναι η Ρωσία και το Ιράν. Η Κίνα δεν εμφανίζεται στη λίστα.

Τα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ δεν θα αλλάξουν τη στάση της Αμερικής απέναντι στη Ρωσία.
Η Ρωσία δεν κερδίζει τίποτα από την εξουσία του Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να σφίγγουν τις κυρώσεις τους εναντίον της Ρωσίας όπως έκαναν πριν, και δεν πρόκειται να πάρει πολύ καιρό η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για να το κάνει.
Η στάση των ΗΠΑ για το Ιράν δεν πρόκειται να αλλάξει.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Axios, ο στρατός της χώρας διατάχθηκε να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράν. Δεν αποκλείεται ότι το Ισραήλ θα βιώσει μια «πολύ δύσκολη περίοδο» στην περιοχή πριν από την εγκατάσταση του Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2021 στο Οβάλ γραφείο.

Εμπειρογνώμονες εικάζουν ότι η Ουάσινγκτον ενδέχεται να ξεκινήσει επίθεση εναντίον του Ιράν προτού αποχωρήσει από την προεδρία ο Τραμπ. Σε αυτήν την περίπτωση, το Ισραήλ κινδυνεύει να συμμετάσχει σε ένοπλες συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Μπάιντεν μπορεί να εξαπολύσει πόλεμο με τη Ρωσία.
Όπως αναφέρθηκε από την Daily Express, οι ελιγμοί των αμερικανικών πολεμικών σκαφών μέσα στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικές συνέπειες. Ολόκληρος ο κόσμος ανατρίχιασε με την προοπτική ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, όταν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο καταδίωκε αντίστοιχο αμερικανικό στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Η παρακολούθηση των χωρικών υδάτων είναι κοινή πρακτική σε πολλές χώρες. Ο διοικητής της Ρωσικής φρεγάτας Ναύαρχος Βινογκράντοφ έστειλε προειδοποιητικό σήμα στον αρχηγό του USS John McCain μέσω διεθνούς καναλιού επικοινωνίας.

Η στιγμή πιθανής στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ ήταν κάτι παραπάνω από απλή. Ο Ρώσος Ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομοέδοφ υπενθύμισε, ότι τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ βρίσκονται πάντα κάπου κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά το Ρωσικό Ναυτικό παρακολουθεί προσεκτικά. Οι Αμερικανοί δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τη Μαύρη, τη Βαλτική ή τη Θάλασσα του Μπάρεντς ή τον Άπω Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Διεξάγουν αναγνωριστικές δραστηριότητες και αξιολογούν πιθανές προοπτικές εξουδετέρωσης του ρωσικού στόλου.

Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μόνο μία αλήθεια - την δική τους, την αμερικανική αλήθεια. Για τους Αμερικανούς, η Ρωσία είναι πάντα αντίπαλος και κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να το διορθώσει." Alexander Shtorm

ΠΗΓΗ : Читайте больше на https://english.pravda.ru/world/145335-biden
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ στα Ελληνικά από το https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/