Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

ΚΑΡΠΑΣΙΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ - Τελευταία χρόνια

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ
Πληροφορίες από την Ρομφαία και Κυπριακά ΜΜΕ.
"Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε το πρωί στην ιστορική, κατεχόμενη μονή της χερσονήσου της Καρπασίας, η Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αποστόλου Ανδρέα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε ξανά μετά από δύο χρόνια απαγορευτικών και περιοριστικών μέτρων που επέβαλε το ψευδοκράτος, για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 


Από νωρίς, εγκλωβισμένοι κάτοικοι του Ριζοκαρπάσου και εκατοντάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Κύπρου με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα έσπευσαν στο μοναστήρι για να ανάψουν κεριά και λαμπάδες και να προσευχηθούν στον Άγιο, με την ελπίδα να είναι η τελευταία γιορτή του Πολιούχου της
Καρπασίας σε σκλαβωμένη πατρίδα.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πάτερ Ζαχαρίας, ο ιερέας που διακονεί το μοναστήρι τα τελευταία 48 χρόνια.
Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου στα κατεχόμενα.  

Ο Κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου Μιχάλης Παντελής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι πριν από την τουρκική εισβολή χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Κύπρου συνέρρεε στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα για τη γιορτή του Αγίου και διανυκτέρευαν φιλοξενούμενοι σε σπίτια Καρπασιτών.

Άνθρωποι από την επαρχία Πάφου και τον Πύργο Τυλληρίας ήταν ανάμεσα στο πλήθος πιστών που προσέτρεξαν σήμερα στην χάρη του Αγίου, ενώ εκτιμάται ότι η κοσμοσυρροή θα συνεχιστεί μέχρι το ερχόμενο."