Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

"Η Ρωσία ελπίζει στην επανεκλογή του Ερντογάν στην Τουρκία... " τώρα σώθηκε θα λέγαμε εμείς!!!

...η Μόσχα βοηθά τον Ερντογάν να αντισταθεί σε αυτό που είναι ουσιαστικά η μόνη ρεαλιστική στρατηγική της Ευρώπης για να υποτάξει την Τουρκία. Δηλαδή, προσπάθειες απομάκρυνσης του Ερντογάν μέσω εκλογικών τμημάτων (κάποτε μέσω πραξικοπήματος το 2016 δεν απέδωσαν).
Απόσπασμα από το άρθρο στο
https://www.echedoros-a. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιατί η Ρωσία ενισχύει  τον Ερντογάν και την Τουρκία -ΡΩΣΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

«Στις αρχές του επόμενου έτους θα διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και η Μόσχα ελπίζει στη νίκη του σημερινού Τούρκου προέδρου. Ως εκ τούτου, οι σημερινές ρωσικές πρωτοβουλίες στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην προσωπική υποστήριξη του Ερντογάν.

 Ήδη πληρώνουν μερίσματα - σχέδια δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου κ.λπ. οδήγησαν σε αύξηση της βαθμολογίας του σημερινού αρχηγού κράτους και πολλοί έχασαν ακόμη και την αίσθηση ότι ο Ερντογάν μπορεί να χάσει αυτές τις εκλογές. 

Ο Πούτιν, από την άλλη πλευρά, άρχισε να
αποκαλείται «ο τρίτος στον συνασπισμό του Ερντογάν», μετά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και τον εταίρο του, το Εθνικιστικό Κόμμα», λέει ο Γιασάρ Νιγιαζμπάεφ.

Ναι, το καθεστώς του «τρίτου στον συνασπισμό» δημιουργεί μια σειρά από πολιτικούς κινδύνους για τη Ρωσία. 

Ωστόσο, στις παρούσες συνθήκες και με το σημερινό καθεστώς των ρωσοευρωπαϊκών σχέσεων, η Μόσχα αναγκάζεται να ενεργήσει με βάση την αρχή του «μικρότερου κακού». 

Και το μικρότερο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι τα βραχυπρόθεσμα οφέλη της συνεργασίας με την Άγκυρα για την υπέρβαση των δυτικών κυρώσεων και τη νίκη στην Ειδική Επιχείρηση, σε συνδυασμό με τη μακροπρόθεσμη δημιουργία απειλής για την Ευρώπη προκειμένου να την αναγκάσουν να οικοδομήσει μια νέα σχέση με τη Ρωσία. Τουλάχιστον να σταματήσουν οι απειλές προς την ΕΕ που πηγάζουν από την τουρκική κατεύθυνση...