Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ακούγαμε παλιά από τους Αγίους Πατέρες για μετακινήσεις πληθυσμών - Πως μπορούν εν μέσω βαρύ Χειμώνα να ζήσουν στο ΚΊΕΒΟ μετά αυτά τα σαρωτικά πλήγματα;

 

φωτο Λιτανεία στο Κίεβο - πόσος κόσμος υποφέρει εκεί που δεν επιθυμούν τον πόλεμο και τις ιαχές του ηθοποιού τους 

 H Ρωσία αποτελείωσε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας – Στο σκοτάδι και χωρίς νερό Κίεβο, Λβιβ και άλλες 16 περιοχές – Black out και στη Μολδαβία!

Μαζική πυραυλική επίθεση σε όλη την Ουκρανία



Σαρωτικοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο έχασαν τρεις άνθρωποι τη ζωή τους και έξι ακόμα τραυματίστηκαν.
Επίσης διεκόπη η παροχή νερού και ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη την περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Ολόκληρη η περιοχή του Κιέβου βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο κρίσιμες υποδομές, δήλωσε ο Oleksiy Kuleba, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.
Επίσης η παροχή νερού διεκόπη σήμερα στο Κίεβο μετά τα νέα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Vitali Klitschko.
«Λόγω των βομβαρδισμών, η παροχή νερού έχει διακοπεί σε όλο το Κίεβο. Ειδικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν την παροχή το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Klitschko στο Telegram, καλώντας τους κατοίκους να κάνουν προμήθειες νερού.

Ενεργειακά πλήγματα

Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή ήχησε σε ολόκληρη την Ουκρανία και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατηγόρησε τη Μόσχα ότι σπέρνει τον «τρόμο» και υποσχέθηκε ότι η Ρωσία «θα λογοδοτήσει για όλο αυτό το κακό που έχει προκαλέσει στη χώρα μας».
Την ίδια ώρα, μονάδες των πυρηνικών σταθμών Pivdennoukrainsk και Khmelnitsky διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των ρωσικών επιδρομών.
Μονάδες του πυρηνικού σταθμού Pivdennoukrainsk στη νότια Ουκρανία διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω απώλειας ισχύος από το μπαράζ ρωσικών αεροπορικών επιδρομών σε ολόκληρη την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.
Εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων μονάδες του πυρηνικού σταθμού khmelnitsky στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας αποσυνδέθηκαν επίσης από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/653120/sfodres-sygkroyseis-sto-donetsk-pligma-gia-tous-oukranoys-sti-zaporizhzhia-dexthike-epithesi-i-128i-taksiarxia