Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

γιαγιά βαπτίζεται Ορθόδοξη και την λαμπάδα την κρατάει το εγγονάκι της - τα θαυμαστά της ΠΙΣΤΕΩΣ μας ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ στο άρτι ανεγερθέντα Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (σε χρόνο ρεκόρ λίγων εβδομάδων)

Βαφτίσαμε και την κυρία Κατερίνα Sinahofu, 70 ετών. Είναι τυφλή. Στην Εκκλησία είναι από τις πρώτες που έρχονται. Διανύει αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσει στην Εκκλησία. Εδώ στις φωτογραφίες της βάπτισης την κρατά ο Λουκάς Ndasimwa, το εγγονάκι της και παπαδάκι του ιερού, ένα μικρό αγόρι γεμάτο με τη χάρη του Θεού. Η κυρία Αικατερίνη είναι πολύ αγαπητή σε όλους στη γειτονιά της. Όλοι από τον μικρό μέχρι και τον ποιο μεγάλο την αποκαλούν τρυφερά και με σεβασμό Mamukubwa (δηλαδή γιαγιά). Την παραμονή της βαπτίσεως της μου είπε : « Πάτερ, βαπτίζομαι ορθόδοξη διότι νιώθω ότι η Ορθοδοξία είναι η Εκκλησία της αγάπης. Αγαπάτε τα παιδιά μας και τα φροντίζετε με όλη την καρδιά σας, κάτι που δεν κάνουν οι άλλες εκκλησίες». Και εγώ της ευχαρίστησα για τα καλά της λόγια» 

Οι τυφλοί βαπτίζονται, λαμβάνουν τη χάρη του Θεού και γίνονται κληρονόμοι της επουράνιας Βασιλείας. Μας θυμίζει αυτό τα λόγια του Χριστού μας: «Ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για να ασκήσω κρίση, για να δουν όσοι δεν βλέπουν και αυτοί που βλέπουν να γίνουν τυφλοί» (Ιωάννης 9:39).
ΠΗΓΗ αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Πατριαρχικός επίτροπος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στην Μητρόπολη Γκόμας στο Ανατολικό Κογκό