Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΤΩΡΑ - ΧΑΟΣ στο Κίεβο - οι άνθρωποι έχουν αλλεργία με την ειρήνη - Κτυπήθηκε ακόμα και η Πολωνία

 


Τις πληγές του μετρά το Κίεβο με έναν νεκρό άμαχο και 100 πυραύλους να χτυπούν την πόλη, ενώ την ίδια στιγμή ο Βολοντίμιρ Ζαλένσκι τονίζει ότι αναμένονται 20 ακόμη επιθέσεις καλώντας τους κατοίκους να μείνουν σε καταφύγια. Στο χάος είναι βυθισμένη και πάλι η ουκρανική πρωτεύουσα μετά τις επιθέσεις από τη Μόσχα που επιχείρησε να διαλύσει την εικόνα του ηττημένου από τη σθεναρή ουκρανική αντίσταση στη Χερσώνα. Οι επιθέσεις στο Κίεβο στόχευσαν αμάχους και συγκεκριμένα συγκροτήματα κατοικιών, ενώ χτυπήματα καταγράφηκαν στα νότια και δυτικά, στο Χάρκοβο, την Οδησσό και την πόλη Λβιβ. 


Η κατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου είναι «κρίσιμη» στην Ουκρανία, δήλωσε η ουκρανική προεδρία μετά τα ρωσικά πλήγματα στις ενεργειακές υποδομές πολλών περιοχών που προκάλεσαν τουλάχιστον έναν θάνατο στο Κίεβο.

«Περίπου εκατό πύραυλοι εκτοξεύθηκαν (...) από την Κασπία Θάλασσα, τη (ρωσική) περιοχή Ροστόφ και επίσης από τη Μαύρη Θάλασσα», υπογράμμισε ο Γιούρι Ιγκνάτ στην ουκρανική τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως «μέχρι τώρα, δεν έχει καταγραφεί η χρήση επιθετικών drones (μη επανδρωμένων αεροσκαφών)».

«Τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη μαζική επίθεση ρωσικών πυραύλων», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Στην πρωτεύουσα, τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», έγραψε στο Telegram. «Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης προκάλεσε έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη την Ουκρανία, κυρίως στο Κίεβο, για να εξισορροπήσει το δίκτυο».

Δύο ρωσικοί πύραυλοι που θα χτυπούσαν στόχους στην Ουκρανία έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας την Τρίτη, σε αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στο χωριό Πρζεβοντόφ, γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα).
Εν τω μεταξύ η Ρωσία απορρίπτει όσα αναφέρονται από δυτικές χώρες και διαψεύδει ότι ήταν δικοί της οι πύραυλοι. «Πρόκειται για σκόπιμη πρόκληση για την κλιμάκωση της κατάστασης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας