Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

" βρισκόμαστε στην αρχή μιας «κρίσης χάους» στην Τουρκία η οποία εξυπηρετεί το καθεστώς Ερντογάν" Αντιστράτηγος ε.α Λάζαρος Καμπουρίδης

 


( ανανέωση πληροφοριών)  

Κωνσταντινούπολη: Περιόρισαν το διαδίκτυο μετά τη βομβιστική επίθεση- ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2022/11/blog-post_15.html



" Ποιον εξυπηρετεί το φρικιαστικό τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη;

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάζαρος Καμπουρίδης βαθύς γνώστης της τουρκικής πραγματικότητας κάνει το πρώτο σχόλιο για την τραγωδία.

Ο κ.Καμπουρίδης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε στην αρχή μιας «κρίσης χάους» στην Τουρκία η οποία εξυπηρετεί το καθεστώς Ερντογάν. «Η προβοκάτσια είναι στο dna των Τούρκων» ,υποστηρίζει ο κ.Καμπουρίδης και εξηγεί τον σκεπτικισμό του για το πολύνεκρο χτύπημα.

Τι λένε οι Τούρκοι

Μια γυναίκα βομβιστής καμικάζι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο στην κατάμεστη λεωφόρο Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα. Η περιοχή, στη συνοικία Μπέγιογλου στο ευρωπαϊκό τμήμα της τουρκικής μητρόπολης, ήταν γεμάτη, ως συνήθως τα σαββατοκύριακα, από ανθρώπους που έκαναν ψώνια, από τουρίστες και οικογένειες.

Βίντεο που έλαβε το Reuters δείχνει τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη στο κέντρο της λεωφόρου, στέλνοντας συντρίμμια στον αέρα και αφήνοντας ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος" 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.militaire.gr/poion-exypiretei-i-tromokratiki-epithesi-stin-plateia-taxim-o-l-kampoyridis-kanei-tin-proti-ektimisi/