Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Τουρκία σήμερα: "δεν μπορούμε να πατήσουμε το πόδι μας στην Αλεξανδρούπολη " - ΠΡΙΝ τρεις και δεκαετίες ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ : " Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη"

Φώτο Πηγή https://ypodomes.com/vasiki-pyli-to-limani-tis-alexandroypolis-pros-ta-

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΙΣ  ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ .

ΓΙΑ αυτό ένας Γέροντας πριν χρόνους είπε ότι " ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες τους αγίους του" 
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
Σήμερα 15 Νοεμβρίου του 2022 τα χαμπέρια από την τουρκία λένε: 
 

 " Τούρκος αναλυτής: Η αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θέλει να αποτρέψει χερσαία στρατιωτική επίθεση προς την Ελλάδα

 Η αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης στόχο έχει να αποτρέψει τουρκική «ικανότητα δράσης» στον Έβρο, δηλαδή χερσαία στρατιωτική επίθεση προς την Ελλάδα, υποστηρίζει προκλητικά ο αναλυτής και ταξίαρχος ε.α. Οζγιούρ Τορ.

Μιλώντας σε εκπομπή του Haber Τurk, ο Τορ, αναφέρθηκε στον αριθμό των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και στη σημασία της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ, που -όπως λέει- στοχεύει την Τουρκία και όχι την Ρωσία, όπως είναι η επίσημη θέση των ΗΠΑ.

«H Αλεξανδρούπολη βρίσκεται πολύ κοντά στην Τουρκία και στα σύνορα μας. Το NATO λέει πως η εκεί συγκέντρωση των στρατιωτικών δυνάμεων στόχο έχουν την Ρωσία. Αλλά σε αυτό δεν υπάρχει κάποια λογική, αφού ανάμεσα υπάρχει η Βουλγαρία και η Ρουμανία αλλά και η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα» λέει ο αναλυτής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

https://warnews247.gr/tourkos-analytis-i-amerikaniki-vasi-tis-alexandroupolis-thelei-na-apotrepsei-chersaia-stratiotiki-epithesi-pros-tin-ellada/

Τα χαμπέρια όμως από τα Θεόπνευστα χείλη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ακούστηκαν σε ανύποπτο χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες.

¨Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιές προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ανέστη Μαυροκέφαλου 

«Γέροντα, του λέω, «απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;” 

Μου απαντά: 

«Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δε θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Και εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. 

Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι”. 

¨Και σε άλλη επίσκεψη μας στην Παναγούδα, ήταν παρών και ο μουσουλμάνος που βαφτίσθηκε, ο Σταύρος. Τότε, πάλι μας ανέφερε ο Γέροντας για τα γεγονότα, πως θα εξελιχθούν με την Κωνσταντινούπολη. Και όταν έφθασε στο σημείο που θα πονέσει η Ελλάδα και είπε ότι, εμάς, θα μας αγγίξει η πείνα, λέει ο κύριος Σταύρος: 

«Γέροντα, να κρατήσω ένα σακί αλεύρι για να μπορέσω ν’ αντιμετωπίσω εκείνη την περίοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά;” «Όχι”, του λέει, «μην παίρνεις, γιατί ο γείτονάς σου θα έχει αλεύρι και θα σου δώσει”! 

Δηλαδή, προείδε ο Γέροντας ποιός θα βοηθήσει τον κύριο Σταύρο στην περίοδο της πείνας.¨ ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ανέστη Μαυροκέφαλου http://www.kivotoshelp.gr/ 


Καλώς έκαναν και καταγράφηκαν αυτές οι μαρτυρίες γιατί σήμερα τις αξιολογούμε με άλλη ματιά και σύμφωνα με τα δρώμενα της επικαιρότητας. 

Φυσικά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μίλησε για την Αλεξανδρούπολη αλλά το βάσκανο μάτι του γείτονα βλέπει όλη την διαδρομή του ποταμιού του Έβρου για αυτό θέλει ετοιμότητα και προσοχή.

ότι και να κάνει ο διπλανός και ότι να να μετέλθει " το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον"

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας