Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Στην Ουκρανία πόλεμος, στην Αφρική "πόλεμος" , στην Ελλάδα ΑΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είναι υποχρέωση  από τους καλούς αναγνώστες μας να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη, αν με τους λόγους μας τους στενοχωρήσαμε δίχως να το θέλουμε.    Και φυσικά να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ. 

Όλους μας κάνει μεγίστη εντύπωση αυτό που βιώνουμε δηλ. τα εκκλησιαστικά γεγονότα να παραλληλίζονται με τα άσχημα πολεμικά  τεκταινόμενα, λες και όλη η ανθρωπότητα να εισέρχεται έργω και πράξη σε μια μεγάλη σαρακοστή.

Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο σήμερα Κυριακή  που η εκκλησία μας ενθυμείται την έξοδο των πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο λόγω της παρακοής τους να δοκιμάσουν τους καρπούς από το απαγορευμένο ξύλο της παρακοής , σήμερα στις 6 Μαρτίου  η εκκλησία μας να  εορτάζει και την ανεύρεση του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και των ΤΙΜΙΩΝ ΗΛΩΝ υπό της ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ , του Σταυρού του Κυρίου μας, του " ξύλου της ΖΩΗΣ"  που μας έσωσε.

Εισερχόμαστε σε αυτή την εκκλησιαστική περίοδο που ταυτίζεται στις μέρες μας με δραματικά γεγονότα με τον πνευματικό θώρακα του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

2022 η ανθρωπότητα και ο καθένας προσωπικά σηκώνει τον Σταυρό του και εισερχόμαστε σε μια ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ με την ελπίδα να αναστηθούμε,

Αλλά μην ξεχνάμε ότι προηγείται ΣΤΑΥΡΩΣΗ πρώτα .

Αυτή την στιγμή οι πληροφορίες είναι καταιγιστικές και θλιβερές από την Ουκρανία.

Ας γονατίσουμε για τους εκεί αδελφούς μας Ορθοδόξους . Υποφέρουν στα χέρια των μιασμάτων τζιχαντιστών που πήγαν  για να προσφέρουν τις " υπηρεσίες"  τους μετά την Συρία και την Λιβύη;

Και μόνο που σκεφτόμαστε πόσες Ορθόδοξες εκκλησίες και Ιερές Μονές υπάρχουν εκεί και έχουν παγιδευτεί στην δίνη του πολέμου και του ανορθόδοξου πολέμου μας κάνει να ανατριχιάζουμε.

Πληροφορίες όμως έχουμε και από την Αφρικανική Ήπειρο που ζει τον πόλεμο της πείνας και της φρικτής ανέχειας.

Πολλές φορές γράψαμε για το ιεραποστολικό  έργο εκεί του πατρός Τιμοθέου που σπούδασε στην Ελλάδα στην Αθωνιάδα πρώτα μετά  στο ΑΠΘ και στο ΕΚΠΑ και είναι υιός κληρικού από τους πρώτους Ιεραποστόλους στην ήπειρο αυτή.

Το ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ είδε το έργο του και του έδωσε μεγαλύτερο έργο και αποστολή. Εμείς του υποσχεθήκαμε σαν Έλληνες Ορθόδοξοι να του συμπαρασταθούμε με τις μικρές δυνάμεις μας και έχει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ για όλους μας.

Η προσφυγιά του πολέμου και η πείνα είναι επισκέψεις άνωθεν και εξετάσεις για όλους μας, γιατί η ελεημοσύνη είναι το φάρμακο του Ουρανού σε τέτοιες καταστάσεις κυρίως για αυτόν που ελεεί.



διαβάζουμε την ανακοίνωση   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες, καλημέρα, καλή Κυριακή και καλή Σαρακοστή! Ο γενναίος Ιεραπόστολος Πατριάρχης μας Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ με διόρισε Πατριαρχικό Επίτροπο της Ι. Επισκοπής Γκόμας εδώ στο Ανατολικό Κονγκό. Πρόκειται για μια από τις πιο φτωχές, σκληρές και δύσκολες περιοχές του Κονγκό. Η Ιερά Επισκοπή Γκόμας περιλαμβάνει 3 Επαρχίες του Ανατολικού Κονγκό: το Βόρειο Κίβου, το Νότιο Κίβου και τη Μανιέμα. Δηλαδή τις εξής μεγάλες πόλεις του Ανατολικού Κονγκό: Γκόμα, Μπένι, Μπουτέμπο, Μπουκάβου, Ουβίρα, Κίντου, κ.λπ. Δόξα τω Θεώ! Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη μας για την μεγάλη του εμπιστοσύνη στην ταπεινότητά μου. Θα εργαστούμε με ανιδιοτέλεια και υπακοή, βασιζόμενοι στην αγάπη και την υποστήριξη των δωρητών μας, και με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά.
ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Η Διεύθυνση της Εκκλησίας: BOULEVARD DE LIBERATION 095/0/. BUNIA (οδός, αριθμός και Πόλη).
E-μαιλ: Timotheosntumba@gmail.com
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήστε μαζί μας, να παρακολουθείτε και να βλέπετε την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας στο Facebook με το όνομα Timotheos Ntumba.
Το Blog της Ιεραποστολής είναι: https://timotheosntumba.blogspot.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΣΤΕ
Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba
περισσότερες πληροφορίες για τον Πατέρα Τιμόθεο βλ.https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/48721-proagoges-klirikon-apo-ton-patriarxi-aleksandreias-foto