Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Παραμονή ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του 2022 - οι τούρκοι κλείνουν εκ νέου τα ΣΤΕΝΑ στους Ρώσους και αυτοί ετοιμάζονται για απόβαση στην ΟΔΗΣΣΟ

 

" Η Τουρκία απέρριψε την περαιτέρω πρόσβαση στα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων ρωσικών πολεμικών πλοίων, μεταδίδει σήμερα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, επικαλούμενο συνέντευξη που έδωσε το χθες το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό Habertürk.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, η Τουρκία έχει τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα με την Μεσόγειο. Ενώ τα εμπορικά πλοία μπορούν να περάσουν ελεύθερα τα Στενά, τα πολεμικά πλοία υπόκεινται σε συγκεκριμένους περιορισμούς." 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / dpa / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στην Οδησσό


«Το επόμενο σημείο στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός πολύ σύντομα θα κάνει την παρουσία του, είναι η περιοχή της Οδησσού, δήλωσε ο Τζέιμς Ραντς, στρατιωτικός ειδικός στο αμερικανικό αναλυτικό πρακτορείο Janes.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πλήρη υπεροχή στη Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα πλοίων, ενώ ο ουκρανικός στόλος έχει μόνο μερικές πυραυλάκατους.

Ο Ραντς είναι βέβαιος ότι οι πεζοναύτες του ρωσικού ναυτικού έχουν κάνει ασκήσεις επανειλημμένα για τις τακτικές διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων από τη θάλασσα και θα φέρουν σε πέρας τέλεια το έργο τους.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, από την άλλη πλευρά, είναι ένα αξιολύπητο θέαμα και δύσκολα μπορεί να αξιολογηθεί ως αποτελεσματική.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η κατάληψη της Οδησσού θα αποτελέσει σημείο καμπής στη ρωσική 'ειδική επιχείρηση'.

Όπως, επίσης, και ο έλεγχος της Μαριούπολης, η οποία παραμένει πλέον το «κλειδί» για ολόκληρη τη νότια Ουκρανία.

discover24.ru 

ΠΗΓΗ 

https://www.echedoros-a.gr/2022/03/blog-post_228.html