Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Σφάζουν τα ζώα τους γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν.

 


Κρήτη: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι – Αύξηση 200% του κόστους παραγωγής σε 20 ημέρες

Σφάζουν τα ζώα τους γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν, ενώ όσα μένουν ζωντανά, απειλούνται να πεθάνουν από την ασιτία... Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζει, πλέον, την ορεινή αιγοπροβατοτροφία της Κρήτης, αφού οι κτηνοτρόφοι του νησιού, απογοητευμένοι, τονίζουν πλέον πως έφτασαν στο σημείο να σφάζουν τα ζώα τους για να μην πεθάνουν από ασιτία, επειδή το κόστος παραγωγής έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, την ώρα που και τα αποθέματα ζωοτροφών στον τόπο μας βρίσκονται υπό εξαφάνιση.

Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που έκανε στην ΚΡΗΤΗ ΤV χθες ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης: «Εμείς έχουμε πραγματικά έναν πόλεμο εδώ. Έναν ακήρυχτο στην ουσία πόλεμο, ο οποίος στην κοινωνία θα επιφέρει και ανθρώπινες απώλειες. Έφτασε στο τέλος του ο πρωτογενής τομέας και, δυστυχώς, τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα»!

Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν την εκτίναξη του κόστους παραγωγής σε ποσοστό που έχει μέσα σε 20 μέρες ξεπεράσει το 200%!

Οι πολεμικές συρράξεις στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους, σε συνδυασμό με την προϋπάρχουσα ενεργειακή κρίση, αλλά και τη βαρυχειμωνιά, έχουν οδηγήσει χιλιάδες παραγωγούς στο Ρέθυμνο στη μείωση του ζωικού τους κεφαλαίου σε ποσοστό μέχρι στιγμής άνω του 50%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.neakriti.gr/article/kriti/1653058/kriti-se-apognosi-oi-ktinotrofoi-auxisi-200-tou-kostous-paragogis-se-20-imeres/?fbclid=IwAR3S7A6f9r3dtA4TwvZSL-RNx8L6oY-iH_-JO2XAUcf5Uvm4iEvAT5bFcb0