Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

" να πάρει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το κατσαβίδι, να σφίξει από εδώ, να χαλαρώσει από εκεί, μήπως και πάρουν σωστές αποφάσεις αλλά ..."

τελικά όμως  ο Πούτιν δεν τους ένωσε 
 Όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οι εταίροι ένας - ένας διατυμπάνιζαν το γεγονός ότι οι πολεμικές αυτές  εξελίξεις τους έκαναν να νοιώθουν πιο ενωμένοι από ποτέ, μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι ο  Πούτιν " έκανε αυτό το θαύμα" δηλ. να αισθάνονται πιο δυνατοί σαν εταίροι.

Αλλά τέτοιου είδους θαύματα κρατούν μάλλον λίγο γιατί το σίδηρο "κολλάει στην βράση" δηλ. όταν φεύγεις από την εικονικότητα των δηλώσεων και πρέπει να διαχειριστείς την σκληρή καθημερινότητα που άλλαξε δραματικά ένεκα του πολέμου στην Ουκρανία.

Έτσι έγινε πριν λίγο... 

 Έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους 27


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αρκετά κράτη - μέλη της ΕΕ ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι κατηγόρησε τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε ότι αρνείται την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής πώλησης του φυσικού αερίου, διότι «προστατεύει Ολλανδούς εμπόρους ενέργειας».

Τα κράτη - μέλη της ΕΕ ήταν χωρισμένα σε τρία στρατόπεδα
. Σε αυτά που ζητούσαν πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, στα κράτη - μέλη που ζητούσαν ταχύτερες και μεγαλύτερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε αυτά που να επιβραδύνουν τα περιβαλλοντικά μέτρα επειδή αυξάνουν το κόστος των καταναλωτών. Στο πρώτο στρατόπεδο βρίσκονται κράτη - μέλη όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, το Βέλγιο και η Πορτογαλία, στο δεύτερο η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Δανία και η Εσθονία και στο τρίτο η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία."  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/world/article/1226131/alert-oloklirothike-i-marathonia-sunodos-korufis-tis-ee/

Σολτς: ''Σκεπτική'' η Γερμανία για παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας

Σύνοδος Κορυφής: Ειδική άδεια σε Ισπανία και Πορτογαλία να διαχειρίζονται τις δικές τους τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Οι φόβοι εφοδιασμού οδήγησαν σε "άλμα" άνω του 10% το αργό στην εβδομάδα


όταν οι ηγέτες θα επιστρέψουν πίσω θα κατανοήσουν, ότι το χθες δεν μοιάζει καθόλου με το σήμερα και ουδόλως με το αύριο. 

Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ