Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

" για το επισιτιστικό μιλάνε, για την ενέργεια μιλάνε, για πλαφόν μιλάνε, για επιδόματα μιλάνε , για το μεταναστευτικό άραγε μιλάνε;" ΓΙΑΤΊ και αυτό συσχετίζεται με τα προηγούμενα.

 

2022 ΚΥΡΙΑΚΗ της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ και ο πλανήτης σαν  άδης και αυτό γίνεται λόγω της αμετανοησίας και της διαστροφής.

το Αναστάσιμο αυτής της Κυριακής των Γ΄Νηστειών

σύνδεσμος βίντεο - https://youtu.be/CAaCJe_mAjU

πριν 8 έτη στις 7 Δεκεμβρίου σε Web κάμερα έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σχηματίστηκαν στους  εξωτερικούς τοίχους της υπερμεγέθεις ΣΤΑΥΡΟΙ.

" Ο Σταυρός του Χριστού είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας και το αήττητο όπλο κατά των δυνάμεων του κακού. Πάνω σε αυτόν συντρίφτηκε το κράτος του διαβόλου και εκμηδενίστηκε η δύναμή του. Από αυτόν πήγασε η απολύτρωση και η αθανασία στο ανθρώπινο γένος. Η Εκκλησία μας ψάλλει θριαμβευτικά: «Κύριε όπλον κατά του διαβόλου τον Σταυρόν Σου ημίν δέδωκας , φρίττει γαρ και τρέμει, μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν » και «Νυν εμφανιζόμενος ο Σταυρός, δύναμιν παρέχη εν τω μέσω των νηστειών, τοις το θείον σκάμμα, ανύουσι προθύμως ΄ αυτόν μετ ' ευάβείας , κατασπαζόμεθα ».

Από φονικό και έχθιστο μέσον εκτέλεσης κακούργων μεταβλήθηκε σε μέσον αγιασμού και νοητή ασπίδα προστασίας από τις επιβουλές του Εωσφόρου και των σκοτεινών πεσόντων αγγέλων του. Άλλοι τον παρομοιάζουν με ισχυρό κυματοθραύστη κατά των κλυδωνισμών της ζωής, που προκαλεί το κακό και η αμαρτία. Η σωματική κόπωση της νηστείας και η ψυχική νωχέλεια του πνευματικού αγώνα είναι δυο βασικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να αναστείλουν τη νηπτική πορεία του πιστού. Η αγιαστική δύναμη του Σταυρού είναι το αντίδοτο σ' αυτή την κατάσταση." https://www.saint.gr/136/saint.aspx