Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Φωτιά μεγάλη στη Σάμο - πριν ελάχιστα 24ωρα " ΦΩΤΙΑ δηλώσεις" τούρκων για το νησί

 


ΤΩΡΑ - ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΝΤΕΟ https://youtu.be/svnaTy24ha0

29 Μαρτίου 2022 

Πυροσβέστες από τον Πειραιά μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς στο νησί


" Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Σάμο όπου από το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτη  η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα Ανατολικά του νησιού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο που συνδράμει στον συντονισμό της επιχείρησης."  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.protothema.gr/greece/article/1227298/fotia-sti-samo-purosvestes-apo-ton-peiraia-metavainoun-aktoploikos-sto-nisi/

25 Μαρτίου 2022
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν από δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου A Haber, που χαρακτήρισαν «πρόκληση» την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην… Σάμο, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr. «Η Ελλάδα παρά τις θετικές προσπάθειες της Τουρκίας, για μία ακόμη φορά έκανε βήμα που θα κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Στο νησί Σάμος που σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, οργάνωσε στρατιωτική παρέλαση (…) Η τελευταία πρόκληση έγινε στο νησί Σάμος. Μονάδες ειδικών δυνάμεων που αποβιβάστηκαν στο νησί έκαναν στρατιωτική παρέλαση» σχολίασε.