Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

"ο πόλεμος" που ήρθε στην Ελλάδα είναι η αυτοκτονία της Ευρώπης.


Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Ήταν Αύγουστος του 2015 και λίγο πριν το ΑΙΓΑΙΟ γεμίσει με προσφυγικές ροές και ότι άλλο ερχόταν μέσα σε αυτές με τις 

"ευλογίες" του σουλτάνου , ακούσαμε τα παραπάνω λόγια από σεβάσμιο Γέροντα.  

Τότε τα καταγράψαμε και προσπαθήσαμε να τα αναλύσουμε σύμφωνα με την τρέχουσα επικαιρότητα εκείνων των ημερών. Αλλά σήμερα αυτά λαμβάνουν άλλη διάσταση που τότε δεν διαφαινόταν.

Και για να μην το ξεχάσουμε εκείνος ο Γέροντας μας είπε συμπληρώνοντας : 

" όποιος παιδί μου συγκρουστεί με την Ελλάδα που θα τρέχει - τσουλάει στην κατηφόρα της με ανεξέλεγκτη ταχύτητα θα πάθει μεγάλη ζημιά" 

Θα μου πείτε , τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τα λεγόμενα Γεροντάδων πριν χρόνους ικανούς και δεν παρακολουθείς τους αναλυτές και τι λένε; 

Ναι αλλά το ζουμί βρίσκεται στα λόγια αυτών των Πατέρων που ακούσαμε κατά  καιρούς  και όλοι αυτοί  συμφωνούν μεταξύ τους και ουδείς διαφοροποιείται, καθότι η πηγή της ΠΝΕΥΜΑΤΟΚΙΝΗΤΗΣ πληροφόρησης τους είναι ΜΙΑ και ΑΥΤΗ.

" Για αυτό και ο Άγιος Θεός δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες τους Αγίους του"  , όπως μας είπε ένα άλλος  Γέροντας.

Πάμε τώρα να δούμε τα χάλια μας και τις απότομες κατηφοριές που πήραμε, αλλά και τους επώδυνους προβληματισμούς μας.

Με την Παραπληροφόρηση τόσων χρόνων που σήμερα με  τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις κορυφώνεται  δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό, ιστορικό, αιώνιο και τελευταίο εχθρό μας τον τούρκο.

Μια η περίοδος των τουρκολάγνων που δίναν γη και ύδωρ στους διπλανούς, μια τα μνημόνια , μια η πανδημία περάσαμε τα πιο φριχτά χρόνια και σήμερα  με το Ουκρανικό δεν περίσσεψε χρόνος να ασχοληθούμε με τα δικά μας σε όλα τα κρίσιμα επίπεδα. Άλλοι ασχολούνται με αυτά και στα παρασκήνια.

Μας ήθελαν βλέπετε πρώτα Ευρωπαίους και μετά αν είχαμε διάθεση, μας ήθελαν Έλληνες κρύους και παγωμένους.

Και σήμερα που βλέπουν οι ιθύνοντες την τεράστια επισιτιστική και ενεργειακή κρίση μας παρηγορούν ότι τα προβλήματα αυτά θα 

"λυθούν πανευρωπαικά" δίχως να βλέπουν ότι οι εταίροι μας, ο καθένας ξεχωριστά, τρέχει για να βρει λύσεις μόνος του και για να βολευτεί.

 Αλλά και  με την παραπληροφόρηση δεν θα μπορέσουν στο ελάχιστο να μετριάσουν την κοινωνική οργή που μέρα με την μέρα αυξάνεται κατακόρυφα και δεν μετριέται με καμία δημοσκόπηση γιατί όταν θα εκφραστεί θα αλλάξει το  πολιτικό προφίλ της μεταπολίτευσης, που μας μιλούσε ότι στην Δημοκρατία λύνονται όλα, και σήμερα βλέπουμε, ότι όχι μόνο λύνονται τα παλαιά, αλλά προστίθενται και άλλα.

Τα σενάρια και οι εικασίες που σήμερα διακινούνται, μιλάνε για μοίρασμα πλουτοπαραγωγικών πηγών μας με τους διπλανούς, αλλά και με τους δανειστές μας βάσει των μνημονίων και αυτών που υπογράψαμε;

Γίναμε το  πλέον προκεχωρημένο φυλάκιο της παγκοσμιοποίησης σχεδόν με την έναρξη του  πολέμου  στην Συρία και την Αραβική άνοιξη.

 Τότε εμείς  υπογράφαμε τα μνημόνια για να σωθούμε από τις κλεψιές των λαμογιών της μεταπολίτευσης και μετά μας έδεσαν με τα άλυτα προβλήματα των προσφυγικών ροών από τις οποίες οικονομούσε ο Ερντογάν και η παρέα του, αλλά και άλλοι πολλοί.

Μετά ήρθε η πανδημία και ο αγώνας για τον πανεθνικό εμβολιασμό για να σωθούμε πάλι, ενώ σήμερα και με όσα έρχονται κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από την πείνα;

Αυτό το τελευταίο δεν το περίμενε κανείς ειδικός, αλλά τα προγνώριζαν οι άγιοι μας όταν πριν πάρα πολλούς χρόνους μας ειδοποιούσαν για το " ψωμί - ψωμάκι" .

" ο πολύς Πούτιν χάλασε την μαγιονέζα της παγκοσμιοποίησης και όσο περνούν οι μέρες αυτή ξυνίζει και γίνεται επικίνδυνη", μας είπε κάποιος.  

Είναι λογικό όλοι σήμερα να  τα βάζουν με τον Πούτιν και με τους Ρώσους που πριν λίγο  μάλιστα διέρρευσε μια δημοσκόπηση στην Μόσχα που συστήνει  στον Πούτιν " μην διστάσεις να κάνεις χρήση των πυρηνικών όπλων για να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου" 

Φυσικά ποιος μπορεί σήμερα να πιστέψει σε δημοσκοπήσεις , όταν υπάρχουν οι " δημοσκοπήσεις" και τα ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ  του Ουρανού που  δίνουν μέσω των λεγομένων των αγίων πατέρων μας άλλο στίγμα , πνευματικό στίγμα , εξηγώντας μας γιατί γίνονται όλα αυτά.

Σας κούρασα αδελφοί, αλλά οι ώρες που διερχόμαστε δημιουργούν ανθρώπινα δράματα όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά απεργάζονται και δράματα στην γειτονιά μας.

η Βουλγαρία προτίθεται να κόψει το ρωσικό φυσικό αέριο που δίνει στην Σερβία μιας και αυτή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει την σύμβαση της με την Ρωσία.

Βουλγαρία και Αλβανία γίνονται αστακοί και τα δυο σκέλη της τανάλιας για να σφίξουν την ρωσόφιλη Σερβία με ότι σημαίνει αυτό για τα φυτίλια πολλών ετών που είναι έτοιμα να ανάψουν  στο Κόσσοβο , την Τρεμπενίτσα και την περιοχή των Σκοπίων, αλλά και για την Βόρειο Ήπειρο μας.

Σε χειρότερη μοίρα από τον Ζελένσκι όμως είναι ο γείτονας μας ο Ερντογάν γιατί πρέπει να αποφασίσει εδώ και τώρα τι θα κάνει και ποιανού το μέρος θα πάρει, την ώρα που ο Ρώσος τώρα πλέον θα περικυκλώνει την Μαύρη Θάλασσα και θα τρέχει ακάθεκτος προς την Πολωνία (τον ιστορικό εχθρό των Ρώσων) 

Δεν έχει πολλές ώρες ο σουλτάνος και εδώ είναι η κρίσιμη στιγμή που αφορά εμάς.

Για να μεταθέσει την απάντηση του δηλ. ποιανού το μέρος θα πάρει και για να κερδίσει χρόνο, αλλά και για  να αλλάξει την ατζέντα του ΝΑΤΟ, μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε εμάς  ζητώντας παραπάνω αντιπαροχή από τους ξένους.

ΚΑΙ αν τα πράγματα επιδεινώνονται στην Ουκρανία μπορεί ο σουλτάνος να τα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο με ενέργειες εναντίων μας.

Μετά όλα θα γίνουν κουβάρι ...

Ένας αγιορείτης που κοιμήθηκε τον Ιανουάριο φέτος είπε από τον περασμένο Δεκέμβριο: "μια φωτιά στην Ουκρανία ,  μια φωτίτσα θα ανάψει στα Σκόπια, μια φωτίτσα εδώ σε εμάς και μετά όλα θα πάρουν φωτιά" 

Μια παράκληση  προς αυτούς που ειδησεογραφούν και ανάλογα με το φιλότιμο τους :   " δεν έχουμε καιρό πολύ , ας κάνουμε την πληροφόρηση σάλπισμα Εθνικής ιστορικής  ενότητας  και σαφούς επίγνωσης των Εθνικών προβλημάτων μας για να ετοιμαστούμε σε αυτό που έρχεται εναντίων μας"

ΣΤΩΜΕΝ καλώς    

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας