Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

" θέλω ρούβλια - θέλω ρούβλια και όχι πακέτα με τούβλα"

 


Που θα τα βρουν τα ρούβλια οι δυτικοί την στιγμή που μόνο Ευρώ και δολάριο τυπώνουν οι μηχανές τους;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να στραφεί στο ρούβλι στις συναλλαγές για την πώληση του φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν μόνο το νόμισμα πληρωμών.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα συνεχιστούν οι προμήθειες φυσικού αερίου σύμφωνα με τα συμβόλαια. Επιπλέον, ο Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει εντολή στη Gazprom να προβεί στις αντίστοιχες αλλαγές στα συμβόλαια.

Ο Πούτιν ζήτησε από την κεντρική τράπεζα και από την κυβέρνηση να δημιουργήσουν "μέσα σε μία εβδομάδα" το νέο σύστημα που πρέπει να είναι "σαφές, διαφανές" και να ρυθμίζει τη διεξαγωγή πληρωμών περιλαμβανομένης "της απόκτησης ρουβλίων στη ρωσική αγορά συναλλάγματος". Ο ίδιος, σημείωσε επίσης ότι το "πάγωμα" των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από ξένες χώρες έχει καταστρέψει την εμπιστοσύνη.

Η ανακοίνωση του Πούτιν είχε άμεσο αντίκτυπο στο ρωσικό νόμισμα, που ενισχύθηκε απέναντι στο ευρώ και στο δολάριο, ενώ κατακρημνιζόταν από τις 24 Φεβρουαρίου όταν οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε επίσης να εννοηθεί πως η απόφαση θα αφορά και άλλες ρωσικές εξαγωγές" ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ στο 

https://www.capital.gr/diethni/3623275/o-poutin-tha-poulaei-se-roublia-to-fusiko-aerio-stis-mi-filikes-xores


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Αποδολλαριοποίηση της ρωσικής οικονομίας,  κάνοντας το ρούβλι  δυνατό  στο διεθνές σύστημα  πληρωμών, την στιγμή που η  Ρωσία με τον φυσικό πλούτο της επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο .

Ο Πούτιν κάνει αυτό που προσπάθησε να κάνει Σαντάμ Χουσείν αλλά τον έφαγε " μαύρο φίδι" αλλά ο Σαντάμ δεν διέθετε πυρηνικά.

Με αυτήν την κίνηση  η Ρωσία αυξάνει τεχνητά την ζήτηση για ρούβλι σε ισοτιμία ισχυρή και  λόγω της  ζήτησης  υδρογονανθράκων με αποτέλεσμα να  συγκεντρώσει  συναλλαγματικά αποθέματα. 

ήδη στην αγορά ενέργειας Ρωσία- Κίνα - Ινδία και άλλες χώρες δορυφόροι τους ετοιμάζουν το γουάν για να αγοράζουν και να πωλούν ενέργεια  

Για να αγοράσουν οι "μη-φιλικές χώρες" με ρούβλια ενέργεια , θα πρέπει πρώτα να τα αποκτήσουν  και όχι να τα τυπώσουν όπως κάνουν με τα δολάρια και τα Ευρώ. Και ρούβλια έχει μόνο η Ρωσία για πούλημα. Στην επίσημη τιμή βέβαια.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΦΙΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΡΟΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΉΘΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΌ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ  ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΡΑΧΥΠΡΌΘΕΣΜΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ  ΟΡΙΖΟΝΤΑ.

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας