Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Ο Μάρτιος μήνας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ , του Πολέμου και της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.

 


Ο Μάρτιος  μήνας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ , του Πολέμου και της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ. 

ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΕΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Πάντα το σκοτάδι έχει μια τάση να επιβουλεύεται λίγες ώρες πριν βγει το ΦΩΣ.

Και το ΦΩΣ του Μαρτίου είναι ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Τον Μάρτη ξύλα φύλαγε μην κάψεις τα παλούκια…»


Μάρτης … ο Πρώτος μήνας της Άνοιξης αλλά και πρώτος μήνας του χρόνου από τον καιρό ακόμα που αυτοκράτορας στη Ρώμη ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας, οι Ρωμαίοι τον ονόμαζαν Martius από τον Θεό Mars, τον Άρη που ήταν ο θεός του πολέμου.

Αλλά και οι σημερινές ρωμαικές λεγεώνες δεν πάνε πίσω τον μήνα Μάρτιο.

ΜΑΡΤΙΟΣ 1999 ΣΕΡΒΙΑ – ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

«Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν στρατιωτική επιχείρηση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) ενάντια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Οι αεροπορικές επιδρομές διήρκεσαν από τις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου του 1999. Η επίσημη κωδική ονομασία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν Operation Allied Force, στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομαζόταν Operation Noble Anvil, ενώ στη Γιουγκοσλαβία η επιχείρηση ονομαζόταν λανθασμένα ως «Милосрдни анђео» (Ελεήμων άγγελος), ως αποτέλεσμα παρανόησης ή λανθασμένης μετάφρασης.

Οι βομβιστικές επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι που επετεύχθη συμφωνία, η οποία οδήγησε στην απόσυρση των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο και τη δημιουργία της Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), μιας ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.»

ΠΗΓΗ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF

ΕΡΩΤΗΜΑ μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε καμία βιώσιμη λύση;

Πάλι συγκεντρώνουν στρατούς στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων και όλοι μιλούνε για νέο γύρω ξεκαθαρίσματος παλαιών λογαριασμών.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2003 ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ όλα καίγονται

« Πετρελαιοπηγές στις φλόγες 22.03.2003 ΚΟΥΒΕΪΤ. Το πυκνό νέφος που σκέπασε τον ουρανό του Κουβέιτ σε συνδυασμό με τις τεράστιες φλόγες που έκαναν την εμφάνισή τους στο νότιο Ιράκ από την κατεύθυνση της Βασόρας επιβεβαίωσαν τους φόβους που ήθελαν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν να έχει διατάξει την πυρπόληση των πετρελαιοπηγών της χώρας.»

https://www.kathimerini.gr/world/146383/petrelaiopiges-stis-floges/

« Νέο κύμα βομβαρδισμών συγκλονίζει την ιρακινή πρωτεύουσα το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι, μετά τη δύση του ηλίου, πολεμικά αεροσκάφη άρχισαν και πάλι να πετούν πάνω από την πόλη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις και φωτιές στα νότια και ανατολικά της Βαγδάτης.

Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές και άλλα σημεία στρατηγικής σημασίας στις πόλεις Βασόρα και Αν Νασρίγια, όπως λένε συμμαχικές στρατιωτικές πηγές.

Ισχυρές αμερικανό-βρετανικές δυνάμεις προωθούνται προς την Βαγδάτη, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του ΒΒC.» http://www.bbc.co.uk/greek/news/030322_iraqwar2.shtm

ΕΡΩΤΗΜΑ μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε καμία βιώσιμη λύση;

Πάλι συγκεντρώνουν στρατούς στην περιοχή για μια πιο δυνατή σύγκρουση που αυτή την φορά μπορεί να έχει πυρηνικά βλ. απειλές Ιράν.

Ο Πόλεμος θα πιαστεί είτε από πάνω , είτε από κάτω μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός και η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην καρδιά του σκότους.

25 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2022 και ο Ελληνισμός

«φυλακισμένος» στα παγκόσμια αδιέξοδα που άνοιξε το Ουκρανικό ζήτημα  ετοιμάζεται και γιορτάζει τα 201  χρόνια από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21 και τα 100 χρόνια από την μικρασιατική τραγωδία του 22, την στιγμή που τα διεθνή μέσα μιλούν για τον Γ΄ΠΠ.

Όμως του δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια η ευκαιρία,  ειδικότερα στα απεχθέστερα τελευταία μνημονιακά, να μελετήσει τους προφήτες με αρχή τον Πατρό Κοσμά, τον Άγιο Παίσιο και άλλους πατέρες ,  ώστε  να περάσει τις σκληρές  εξετάσεις που έρχονται.

Πολλοί θέλουν αυτά που μας ετοιμάζουν να τα δούμε σε επώδυνες διαστάσεις,  αλλά δεν υπολόγισαν το ΦΩΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του Μαρτίου που βιώνεται αληθινά.

φώτο από https://www.fotgrammi.gr/work

Τα επέκεινα είμεθα αναγκασμένοι να τα βιώσουμε ολοζώντανα αλλά με ΠΙΣΤΗ  για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως Έθνος στο μεγάλο παγκόσμιο κακό που ήρθε. 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας