Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

η " βόμβα" η μεγάλη είναι που θα μεταφέρουν τους Παλαιστίνιους ;

Το μείζον ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα είναι αυτό.
Το ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση πρωτόγνωρη στην Παλαιστίνη με ισοπεδωμένο σε ασύλληπτο ποσοστό των δομημένων επιφανειών και με την ολική καταστροφή των κοινωνικών δικτύων δημοσίας υγείας , τις εκατόμβες  των νεκρών , την φρίκη, ουδείς απαντάει ...
Και έγινε η Γάζα " γήπεδο" για να μετακινηθεί αναγκαστικά όλος ο πληθυσμός της και να χαραχτούν νέα σύνορα .
Η εύκολη λύση είναι η Χερσόνησος του Σινά, αλλά αντιδρά σφόδρα η Αίγυπτος .
Η Ευρώπη δεν θέλει άλλους πρόσφυγες, ουδείς θέλει τα βάσανα του άλλου .
Η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη και οι εξελίξεις που προαλείφονται είναι τόσο δυνατές σαν τις βόμβες που πέφτουν αυτήν την στιγμή εκατέρωθεν μετά την αποτυχία της εκεχειρίας λόγω Χαμάς, όπως λέγεται.
Το ανθρώπινο δράμα των αθώων γυναικόπαιδων Παλαιστινίων  και των απαχθέντων  Ισραηλινών συνεχίζεται. Τώρα αυτό που τους συνδέει είναι ο σύνδεσμος του πόνου απέναντι στο έρεβος της εκδίκησης.
Καμία ψυχή δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα ανθρώπινα δράματα, όπως και να επικαλεστεί άμεσα  την ανάγκη για ειρήνη.
Ποια όμως Ειρήνη ;
Για να δουλέψεις πάνω στην Ειρήνη πρέπει να είσαι άνθρωπος και όχι ανθρωπόμορφο τέρας.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Μαθαίνουμε ότι :
Το Reuters δημοσίευσε το Σάββατο ότι το Ισραήλ ενημέρωσε αρκετές αραβικές χώρες για την επιθυμία του να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, με το πρόσχημα της «αποτροπής οποιωνδήποτε μελλοντικών επιθέσεων»
Την ίδια ώρα...
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντά τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah El-Sisi στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι και επιβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον «δεν θα επιτρέψει, σε καμία περίπτωση» την αναγκαστική μεταφορά Παλαιστινίων από τη Γάζα ή η Δυτική Όχθη.
Με πληροφορίες από το ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ https://echedoros.blog/