Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Υπάρχει ηφαίστειο στην Ελλάδα; και μπορεί να κάνει ΜΠΑΜ;

Διαβάζουμε:
Ευθύμης Λέκκας: «Η Ισλανδία ήταν έτοιμη για τη διαχείριση του ηφαιστειακού κινδύνου, στην Ελλάδα είμαστε;»
Με αφορμή την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία, ο Ευθύμης Λέκκας μέσω ενός κειμένου του, αναφέρθηκε στο κατά το πόσο η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα για ένα αντίστοιχο συμβάν.

Ο καθηγητής τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κάνει αρχικά μία αναφορά στην γεωλογία της Ισλανδίας και την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που έχει τα τελευταία χρόνια, για να περάσει στο ηφαίστειο της Σαντορίνης και τον άστοχο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, «συναγερμό» που ήχησε το 2011. ...σημειώνει παρακάτω τα εξής:
Ένα παρόμοιο φαινόμενο αντιμετωπίσαμε το 2011-2012 στη Σαντορίνη, όπου υπήρχαν όλες οι ενδείξεις για την αύξηση της δραστηριότητας, ποτέ όμως δεν επήλθε η τελική έκρηξη, καθώς μετά από μια παρατεταμένη έντονη δραστηριότητα, οι μετρήσεις επανήλθαν τελικά σε φυσιολογικές τιμές «ηρεμίας».
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Η ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΓΡΗΓΟΡΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

Πολλές φορές αναλογιστήκαμε :

Το ΜΠΑΜ της Γερόντισσας Λαμπρινής μπορεί να προέλθει από το σκάσιμο ενός ηφαιστείου ;;; μακάρι να μην γίνει τίποτε αλλά ας ψαχτούμε γύρω μας και μέσα μας.

  
Βίντεο Σύνδεσμος
Διαβάζουμε:
Η γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου (+2002) από τα Καλομόδια της Άρτας, ασκήτρια μέσα στον κόσμο και σκεύος εκλογής του Κυρίου από την παιδική της ηλικία, μας προειδοποιεί από το 1997 μιλώντας πιο αποκαλυπτικά από άλλες μαρτυρίες, για το ΜΠΑΜ ! Αυτό, με μεγάλη Θεολογική ακρίβεια, λέει η γερόντισσα Λαμπρινή, δεν γίνεται από τον Χριστό σαν άνθρωπο, παρά το ότι οι άνθρωποι αδιαφορούν γι’ αυτόν και περιφρονούν τον νόμο Του. (Επαίσχυντα νομοσχέδια, εκτρώσεις, gay ρride, καρναβάλια κλπ.) Πηγή https://agiospatrokosmas.gr/nea/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82