Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Μητροπολίτης του Ουρανού ή "πολίτης" της νέας τάξης;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Βγαίνει για την γιορτή του τώρα ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ στην Ζάκυνθο  ΒΊΝΤΕΟ 

Ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι ο τριήμερος εορτασμός του Προστάτη της Ζακύνθου και του Ιονίου Αρχιπελάγους.
Βίντεο Σύνδεσμος
Πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν , αλλά ο Άγιος Διονύσιος αγαπά και το κλεινό άστυ των Αθηναίων .
Ήθελε ο Άγιος να πάει στους Αγίους Τόπους.
Έφτασε στην Αθήνα και του λέει ο οικείος  μητροπολίτης 
 " που πας εσύ ; έχουμε ανάγκη από καλούς κληρικούς και Δεσποτάδες" " σε προχειρίζω με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής συνόδου επίσκοπο της νήσου Αιγίνης "
Έσκυψε το κεφάλι του ο μεγάλος αυτός Άγιος και  το δέχτηκε βλέποντας το Άγιο Θέλημα του ΘΕΟΥ. 
Την επόμενη μέρα τον οδήγησαν στην περιοχή που είναι σήμερα η Πλατεία της Μητρόπολης των Αθηνών ,όπου από αιώνες πριν βρισκόταν αυτό το πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγίας της Γοργουπηκόου που βλέπουμε και σήμερα δίπλα στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών .

Εκεί χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αίγινας και πήρε το καραβάκι για την Αίγινα για την πνευματική Αποστολή του.
Είχε μάλιστα τόση μεγάλη έγνοια τους εκεί Αιγινιότες που έμενε ακόμα και μετά την κοίμηση του φρουρός τους, περιμένοντας μετά από αιώνες να τον αντικαταστήσει ο άλλος μεγάλος Άγιος του αιώνα μας ο Άγιος Νεκτάριος ..γνωστά όλα αυτά.    

Ποιος ήταν αυτός ο Άγιος που μένει άφθαρτος και παραμένει αστροπελέκι στην Δυτική μπόρα της Παποσύνης;
Φρόντισε από την αρχή μέχρι το τέλος να είναι Μητροπολίτης και όχι "πολίτης" συνταυτιζόμενος με τις ραδιουργίες της Δύσης επί του υποδουλωμένου τότε Έθνους μας.
Αντίθετα οδηγούσε τις ψυχές ως Ουρανοπολίτης προς την αιωνιότητα με τα νάματα της διδασκαλίας του ,  το παράδειγμα της βιοτής του και την κορυφαία συγχωρητικότητα του στο δολοφόνο του αδελφού του .
Ερωτούμε σήμερα αν η γενιά μας παρακολουθεί το δράμα, κάποιοι εκκλησιαστικοί να συναγωνίζονται να γίνουν " καλοί πολίτες" στα κελεύσματα της νέας αταξίας πραγμάτων που πρεσβεύει η  παγκοσμιοποίηση και να απαιτούν "υπακοή" από το ποίμνιο, γιατί λένε ότι  είναι η συνέχεια των Αποστόλων  κάτι που κανείς Πιστός  δεν τους το αμφισβητεί, αλλά μόνο τα έργα τους;;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας