Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

διαλέγεις μικρή ή μακριά κουτάλα;

Ενώ στην Ελλάδα η μακριά κουτάλα παραπέμπει στην δυστυχισμένη πορεία του Έθνους μας στην Αφρική έχει μια πνευματικότερη προσέγγιση .
Διαβάζουμε:

Κάποιος μαθητής ρώτησε μια φορά το δάσκαλό του:«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;» «Πολύ μικρή», του είπε ο δάσκαλος..!! Έλα να σου δείξω την Κόλαση» Μπήκαν σ’ ένα δωμάτιο όπου κάθονταν μια ομάδα ανθρώπων γύρω από μια χύτρα με ρύζι. Ήταν όλοι πεινασμένοι κι απελπισμένοι. Ο καθένας κρατούσε από ένα κουτάλι, αλλά είχε τόσο μακρύ χερούλι που δεν μπορούσε να το φέρει στο στόμα του. «Πάμε τώρα να σου δείξω και τον παράδεισο», του λέει ο δάσκαλος. Μπαίνουν, λοιπόν, σε μια αίθουσα πανομοιότυπη με την πρώτη. Υπήρχε η χύτρα με το ρύζι και γύρω πολλοί άνθρωποι κρατώντας τα ίδια μακριά κουτάλια. Εδώ όμως ήταν όλοι χορτάτοι κι ευτυχισμένοι. «Μα πώς γίνεται αυτό;», ρώτησε ο μαθητής. «Γιατί στο δωμάτιο αυτό υπάρχει τόση ευτυχία ενώ στο άλλο τόση δυστυχία;». «Δεν το κατάλαβες;», χαμογέλασε ο δάσκαλος. «Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ αποφάσισαν να ταΐζουν ο ένας τον άλλον»!
Πατήρ Τιμόθεος Ντούμπα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
κ. Κώστα μου, καλημέρα! Βοήθειά μας ο Άγιος Σπυρίδων! Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα με υγεία. 
Ας μη ξεχάσουμε τα αναξιοπαθούντα αυτά παιδάκια του μαρτυρικού Ανατολικού Κονγκό, ενόψει των αγίων αυτών ημερών των Χριστουγέννων. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ! Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!