Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Προσεχώς ανάφλεξη στη μεγαλύτερη πυριτιδαποθήκη χρέους στον κόσμο - Οι όμορφες οικονομίες όμορφα καίγονται…

ΣΧΟΛΙΟ (Δεν είναι το ηφαίστειο στην Ισλανδία που έσκασε βλ. Φώτο είναι η κρίση του παγκόσμιου Χρέους με την αύξηση των επιτοκίων , αν βάλουμε και τα γεωπολιτικά θα γίνει μετεωρίτης που πέφτει πάνω στα χρηματιστήρια και έτσι όπως μας μάθαμε θα γίνει ο κακός χαμός )
ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ 
"Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα έδινε μέχρι πρότινος η Federal Reserve αλλά και η ΕΚΤ για την τιθάσευση του πληθωρισμού, ωστόσο οι τιμές δεν έχουν υποχωρήσει ούτε κατά διάνοια στον στόχο του 2%...
Από την άλλη, απορίας άξιον είναι γιατί η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ σήκωσε πρόωρα λευκή σημαία.
Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι το χρέος.
Ο κόσμος είναι θαμμένος κάτω από ένα βουνό χρέους και, ως εκ τούτου, η παγκόσμια οικονομία αδυνατεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον υψηλών επιτοκίων.
Οι αξιωματούχοι της Fed το γνωρίζουν και αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που δεν θέλουν να αυξήσουν τα επιτόκια περισσότερο – αντίθετα, ελπίζουν να τα μειώσουν το συντομότερο δυνατό.
Πάνω από μια δεκαετία πολιτικών εύκολου χρήματος παρείχαν κίνητρα στον δανεισμό για να «τονώσουν» την οικονομία.
Ως αποτέλεσμα, οι κυβερνήσεις, τα άτομα και οι εταιρείες δανείστηκαν μέχρι που δεν τους «έπαιρνε» άλλο.
Πράγματι, όλα έβαιναν καλώς ενόσω τα επιτόκια κινούνταν πέριξ του μηδενός…
Ωστόσο, όταν οι κεντρικές τράπεζες αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τη νομισματική πολιτική τους για να αντιμετωπίσουν το αναπόφευκτο, ήταν σαν να τράβηξαν το χαλί κάτω από την οικονομία." Πληροφορίες από το  https://www.bankingnews.gr/
Περισσότερα στον  ΣΎΝΔΕΣΜΟ