Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΓΙΟΥΣ ΤΩΡΑ - ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΡΩΕΣ

 


Τουρκία: " Μπλοκάραμε το ΝΑΤΟ στα ΣΤΕΝΑ" και οι δυτικοί τώρα σκέφτονται ΔΙΠΛΑ πως να...

ΤΩΡΑ όλα τρέχουν και συγκλίνουν στα ΣΤΕΝΑ για αυτό και το ΑΙΓΑΙΟ πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, καθότι όπως επί χρόνια επισημαίνουμε αυτά τα δύο είναι αλληλοεπηρεαζόμενα, ώστε να ξαναγράψουν πάλι ιστορία.

Μαζί με τις εξελίξεις πρωταγωνιστεί το παζάρι, ο Ιούδας και οι αθώοι που θα την ξαναπληρώσουν με άγνωστο τίμημα και τότε θα τους πούνε ..." εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά έτσι τα έφερε η ζωή ..." ΣΤΩΜΕΝ καλώς - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΓΙΟΥΣ ΤΩΡΑ - ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΡΩΕΣ 


διαβάζουμε : του Βασίλη Καπούλα από το https://warnews247.gr/   " Οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που είχαν προγραμματιστεί για τη Μαύρη Θάλασσα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν εντελώς, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικαλούμενος μια σύμβαση δεκαετιών, την Συνθήκη του Μοντρέ.

“Ζητήσαμε να μην φέρει το ΝΑΤΟ πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα. Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δικαίωμα να στείλουν πολεμικά πλοία σύμφωνα με την Συνθήκη του Μοντρέ αλλά εμείς αρνηθήκαμε.

Η κίνηση αυτή της Άγκυρας μαζί με άλλες ενέργειες της, έχουν δημιουργήσει “τσουνάμι” συζητήσεων στο ΝΑΤΟ για το πως θα βγει η Τουρκία από την Συμμαχία όπως αναφέρει και ο Nicholas Danforth.


“Η Ρωσία παραβιάζει την Συνθήκη του Μοντρέ”

Ταυτόχρονα, διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές μιλούν για παραβίαση της Συνθήκης του Μοντρέ από την Ρωσία μέσω πολιτικών πλοίων που επιχειρούν ως βοηθητικά σκάφη του ρωσικού Ναυτικού.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Στις 28 Φεβρουαρίου, η Τουρκία ενεργοποίησε τη Σύμβαση του Μοντρέ, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και έκλεισε τα Τουρκικά Στενά για στρατιωτικά πλοία. Αυτή η κίνηση διέκοψε τη θαλάσσια γραμμή εφοδιασμού της Ρωσίας στη Συρία, εμπόδισε τη Μόσχα να στείλει επιπλέον πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα ή να παρέχει αμυντικές εξαγωγές στους πελάτες της χρησιμοποιώντας πλοία του πολεμικού ναυτικού.

Ωστόσο, η στενή παρακολούθηση της κυκλοφορίας μέσω των Τουρκικών Στενών αποκαλύπτει ότι η Ρωσία συνεχίζει τις ναυτικές της επιχειρήσεις στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://warnews247.gr/charistiki-voli-tourkias-se-nato-blokare-natoikes-askiseis-i-rosia-espase-tin-synthiki-tou-montre/