Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Επειδή οι πολιτικοί μας μιλάνε τις τελευταίες μέρες πατριωτικά και μας θυμίζουν σχολικές θεατρικές παραστάσεις της 25ης Μαρτίου.

 

Όταν έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ  από τότε " αθέων αγάρηνων τα στίφη σύντριψων Δέσποινα" κυριολεκτούσε

Αυτή την ΕΥΧΗ του Αγίου Νικολάου του Κατασκεπηνού συμβούλευε ο Άγιος Γέροντας του Έθνους μας να λέμε γιατί ενεργεί σαν πυροβόλο εναντίων τους.

Επειδή μπουκώσαμε από παχιά λόγια .

Επειδή περάσαμε από την Πανδημία στην Πολεμική αντιπαράθεση για να μην μείνουμε στην απραξία.

Επειδή τις υποσχέσεις συμπάθειας  υπέρ ημών κατά των απειλών εξ ανατολής τις λαμβάνουμε με το τσιγκέλι από τους δήθεν φίλους μας.

Επειδή τους κάνουμε τα χατίρια μήπως και μας βοηθήσουν.

Επειδή ο πόλεμος κάνει διάλειμμα στην Αν. Ουκρανία για να συνεχιστεί προς τα κάτω κυρίως, ώστε να μην θιχτούν οι όμορφες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις από ρωσικές εκπλήξεις.

Επειδή ο σουλτάνος παίζει σε αυτό το πλάνο και πηδάει από εδώ και από εκεί σαν πονηρή αλεπού μέχρι να πιαστεί στο δόκανο των Στρατηγικών Στενών του Βοσπόρου.

Επειδή του έταξαν πολλά και δεν ξέρει τι να πρωτο- διαλέξει.

Επειδή η Ελλάδα σκέφτεται σήμερα διακοπές και κερδοφόρα τουριστική περίοδο , μήπως βγάλει κανένα φράγκο για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ένδεια του χειμώνα.

Επειδή οι πολιτικοί μας μιλάνε τις τελευταίες μέρες πατριωτικά και μας θυμίζουν σχολικές θεατρικές παραστάσεις της 25ης Μαρτίου.

Επειδή ως κοινωνία βρισκόμαστε εις άγνοια κινδύνου.

Επειδή ψάχνουμε άνδρα καπάτσο  όχι για να μας βγάλει από τα αδιέξοδα, αλλά να μας οδηγήσει στην ευφημιζόμενη ανάπτυξη της νέας εποχής βλ. επανεκκίνησης.

Επειδή βιώνουμε την δαιμονική μπόρα και νομίζουμε κατά τα θέλω μας  ότι είναι "λιακάδα Θεική" 

Επειδή τελείωσαν οι λόγοι, οι νουθεσίες και  οι ανοχές.

Επειδή τα ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ σε όλη την επικράτεια δεν μας συνέτισαν, αλλά μας σκανδάλισαν λόγω της σκληροκαρδίας μας ...

ΕΡΧΕΤΑΙ για όλα αυτά και για άλλα πολλά (μαγείες , παγανιστικές τελετές στην ενδοχώρα), έρχεται    ο από μηχανής θεός της αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας που θα μας θυμίζει εν μέρει την Κυπριακή και την Μικρασιατική τέτοια  ,ώστε αυτό να γίνει αφορμή να σκύψουμε κάτω από την εγωπάθεια και να κλάψουμε πικρά;

Τελικά διαλέξαμε τον σκληρό δρόμο της μετάνοιας επειδή θα ζήσουμε την σκληρή εκδοχή των προφητειών. Αν γνωρίζαμε πόσες φορές τα γεγονότα πήραν καθυστέρηση για να γίνουμε εμείς καλλίτεροι θα κλαίγαμε από τώρα; 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας