Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

" θα δούμε άσπρη μέρα , αρχίσαμε να λιτανεύουμε τις ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μας"


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 ΚΥΡΙΑΚΗ του ΘΩΜΑ - ΑΝΤΙΠΑΣΧΑ και πανηγυρικά η Εκκλησία με Λιτανεία και Περιφορά εόρτασε την Σύναξη, για τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ της περιώνυμης πλέον σε όλη την   Οικουμένη ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ της Δακρυορρούσης και Μυροβλήτισσας, αλλά και ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ.

( σχετικά για το Ιερό αυτό Σέβασμα και ΔΩΡΟ του Ουρανού στις μέρες γράψαμε βλ. https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/04/blog-post_951.html)

Παρόλο την απεργία στα ΜΜΜ οι πιστοί ανέβηκαν στις παρυφές του Υμηττού και στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην Νέα Ελβετία στον Βύρωνα  άλλοι με τα ΙΧ τους , άλλοι με ταξί και άλλοι με τα πόδια για να προσφέρουν ένα μεγάλο ευχαριστώ ο καθένας στην ΠΑΝΑΓΙΑ μας.

Θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε ένα ελάχιστο φωτογραφικό ψήγμα  από τα ιερά  δρώμενα της Λιτάνευσης της Εφέστειας Εικόνος της Πανάγιας της Παρηγορήτριας.


 Θα ξεκινήσουμε ανάποδα - είχε τελειώσει η Λιτάνευση της ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ και στην επιστροφή πριν την είσοδο της πάλι στον Ιερό Ναό η φιλαρμονική της αστυνομίας παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο. 

Εκείνη την στιγμή το πρόσωπο της Παναγίας της Παρηγορήτριας έδειχνε ευαρέστηση για τον σεβασμό και την τιμή Κλήρου και Λαού προς το Άγιο Πρόσωπο ΤΗΣ.

Δεν βλέπαμε εμείς την ΠΑΝΑΓΙΑ, αλλά η Παναγία έβλεπε εμάς , τον καθένα χωριστά και σαν να του ψέλλιζε στην ψυχή:  

" βρίσκομαι μαζί σας τούτες τις δύσκολες στιγμές για να σας σώσω από τις πνευματικές πανδημίες της αμαρτίας των εχθρών του ΥΙΟΥ μου  και Θεού ημών,  αλλά και να σας διασώσω από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της Ελλάδος μου  που πάντα με αγαπάει και με σέβεται"

Λίγη ώρα  πριν, άλλα συναισθήματα κατέκλυσαν το εκκλησιαστικό πλήρωμα, όταν μεταφέρθηκε το ΑΓΙΟ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ της από το ξύλινο κουβούκλιο του  στο κουβούκλιο λιτάνευσης του.

η ΠΑΝΑΓΙΑ ήταν γεμάτη χαριτόβρυτα ΔΑΚΡΥΑ και Μυρόβλυζε.

Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να περιγραφούν,  αλλά μόνο να ψηλαφηθούν, σαν την ψηλάφηση του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΩΜΑ που εορτάζει σήμερα.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ σήμερα με την ΛΙΤΑΝΕΙΑ της ευλόγησε τον Προσφυγικό Βύρωνα που ευωδιάζει αλησμόνητες πατρίδες και μια ευχή επιστροφής μόνιμης σε αυτές 
(πλησίασαν οι καιροί , το δείχνουν τα γεγονότα), 



ευλόγησε επίσης την δυσκολεμένη Αθήνα με τα χίλια δυο προβλήματα που την φόρτωσαν ( δεν θα επεκταθούμε γιατί τα γνωρίζουμε όλοι μας),

ευλόγησε την πατρίδα μας που χρειάζεται επειγόντως άνωθεν βοήθεια γιατί η ανθρώπινη παρέμβαση δείχνει αδύναμη να λύσει τα αδιέξοδα μέσα στα οποία την οδήγησαν,

ευλόγησε την Οικουμένη που κατακλύστηκε από πολεμικούς αλαλαγμούς και ακοές για μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο ( έτσι όπως διατείνονται οι δοκούντες άρχειν των Εθνών) 

και τέλος ευλόγησε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ως τον ακλόνητο στύλο της μόνης  ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗΣ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΗΣ Αλήθειας.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.