Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

η Γερμανία χάνει το " πρωτάθλημα στην Ευρώπη" και η Ευρώπη ρίχνει αυτογκόλ στον εαυτό της.

 

από το άρθρο ( αποσπάσματα του ) 

 " Πώς ο πόλεμος άλλαξε τον ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη" 

Απόδοση-επιμέλεια: Γιώργος Δ. Παυλόπουλος ( από το https://www.capital.gr/diethni/3635719/pos-o-polemos-allaxe-ton-rolo-tis-germanias-stin-europi

" Οι διεργασίες στη γερμανική κοινωνία είναι τρομερά επίπονες, έχοντας υπ’ όψιν τις προηγούμενες επτά δεκαετίες πάλης με την κληρονομιά των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι Γερμανοί στις πεδιάδες της ανατολικής Ευρώπης..

Ορισμένοι, όπως ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, υποστηρίζουν ότι το Βερολίνο κάνει λάθος που υποστηρίζει την Ουκρανία με όπλα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Γερμανία να γίνει μέρος μιας πυρηνικής σύγκρουσης." 

" Μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, οι Γερμανοί ακούνε συχνά ότι είναι το Παρίσι και όχι το Βερολίνο που ηγείται στην Ευρώπη. Το κέντρο της ηθικής εξουσίας έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα, σε χώρες όπως τα κράτη της Βαλτικής ή η Πολωνία, που είναι οι πιο εχθρικές έναντι της Ρωσίας" .

" Τρεις ημέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία με το πρόσχημα της "αποναζιστικοποίησης", ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε μια ιστορική μετατόπιση-ορόσημο. Σηματοδότησε τον τερματισμό της επί δεκαετίες εξάρτησης της Γερμανίας από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες και την επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια, την ανατροπή της πολιτικής κατά της προμήθειας όπλων σε ζώνες συγκρούσεων και την αντιστροφή χρόνων υποχρηματοδότησης του στρατού, σε ένα κύμα δαπανών που θα καταστήσει τη Γερμανία το κράτος με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ.

Συνολικά, οι κινήσεις αυτές ισοδυναμούν με την κατάργηση του πολιτικού θεμέλιου λίθου πάνω στο οποίο οικοδομήθηκαν διαδοχικές γερμανικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. 

"Πρόκειται για μια διαταραχή που θα διαρκέσει χρόνια, που ήδη φέρνει αλλαγή και θα συνεχίσει να την επιβάλλει", λέει η Constanze Stelzenmueller του ιδρύματος Brookings." 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.capital.gr/diethni/3635719/pos-o-polemos-allaxe-ton-rolo-tis-germanias-stin-europi

ΟΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌΣ ΝΟΜΟΣ

«Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού»