Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

" το ψωμί - ψωμάκι" και οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

 

  Η απόγνωση  της  πείνας - κακός σύμβουλος - οι ΗΠΑ στέλνουν  αντιπλοϊκούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να σπάσει ο ρωσικός αποκλεισμός στη Μαύρη Θάλασσα. 


( ανανέωση  με άλλες  πληροφορίες) - Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 Χωρίς ειρήνη θα υπάρξει λιμός το φθινόπωρο και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα είναι έτοιμοι να φύγουν και να έρθουν στην Ευρώπη

Έως το τέλος του 2022 λιμός σε παγκόσμιο επίπεδο θα πλήξει τον πλανήτη προειδοποιούν ρώσοι οικονομολόγοι αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο στον σύγχρονο κόσμο.
Ένας κορυφαίος συνεργάτης του ρώσου Προέδρου Putin έχει προβλέψει έναν «παγκόσμιο λιμό» που θα συμβεί πριν από το τέλος του έτους ως αποτέλεσμα των ελλείψεων σιτηρών που προκλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Maksim Oreshkin ισχυρίζεται ότι η προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκτήσουν τα αποθέματα σιτηρών της Ουκρανίας πρόκειται να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/624768/sokarei-i-ektimisi-roson-oikonomologon-provlepoun-protofaneis-ekselikseis-me-pagkosmio-limo-mexri-telos-2022

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν κολλήσει επί του παρόντος στην Ουκρανία από την προηγούμενη συγκομιδή

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε σύντομα να προκαλέσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια, προειδοποίησε ο ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι ο πόλεμος έχει επιδεινώσει την επισιτιστική ανασφάλεια στις φτωχότερες χώρες λόγω της αύξησης των τιμών.

Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μακροχρόνιους λιμούς εάν οι εξαγωγές της Ουκρανίας δεν αποκατασταθούν στα προπολεμικά επίπεδα, πρόσθεσε.

Η σύγκρουση έχει διακόψει τον εφοδιασμό από τα λιμάνια της Ουκρανίας, τα οποία κάποτε εξήγαγαν τεράστιες ποσότητες μαγειρικού λαδιού καθώς και δημητριακά όπως καλαμπόκι και σιτάρι.

Αυτό μείωσε την παγκόσμια προσφορά και προκάλεσε την αύξηση των τιμών των εναλλακτικών. Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων είναι σχεδόν 30% υψηλότερες από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ." ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.bbc.com/news/world-europe-61503049

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ 

" Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αντιπλοϊκούς   πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, για να βοηθήσουν να σπάσει ο ρωσικός αποκλεισμός στη Μαύρη Θάλασσα, αποκάλυψε την Πέμπτη το Reuters.

To νέο βήμα, για το οποίο το πρακτορείο δεν αποκάλυψε επιπλέον λεπτομέρειες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση του ρυθμού του πολέμου, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος του τρίτου μήνα του.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, η Μαύρη Θάλασσα ήταν ένα σημαντικό μέτωπο μάχης, καθώς η Ρωσία έκλεισε τα ουκρανικά λιμάνια, προκαλώντας μεγάλη κρίση στην παγκόσμια διακίνηση τροφίμων, ιδίως σιτηρών" https://www.echedoros-a.gr/2022/05/blog-post_356.html#more

οι κόκκοι του σιταριού έχουν αντικατασταθεί με νεκροκεφαλές; τι μας ετοιμάζουν;



ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ - ΨΩΜΑΚΙ 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΚΟΡΎΦΩΣΗ

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ - ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 

" αμέσως μετά την εμπλοκή με την τουρκία , η Ελλάδα θα πει το ψωμί - ψωμάκι" 

ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ;

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.