Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Ποιος μπορεί να γίνει καταλύτης ή πυροκροτητής για να τρέξουν «θάματα και δράματα » στην γειτονιά μας;

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν επιθυμούμε να δραματοποιήσουμε καταστάσεις γιατί αυτά που ζούμε είναι από μόνα τους δραματικά , άσχετα αν τα ωραιοποιούνε κάποιοι με αέρα.

Το πρώτο δράμα μας είναι ότι δεν διαθέτουμε τέτοιο δυναμικό εξουσίας που να μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται …και δυστυχώς γίνονται πάρα πολλά.

Έχει κτυπήσει συναγερμός στα στρατηγεία των Δυτικών με την συμπεριφορά – παζάρι του Ερντογάν.

ΚΑΙ εξηγούμεθα…

Βιάζονται , αν μπορούσαν και χθες να βάλουν οι Νατοικοί την Σουηδία και την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ , θα το έκαναν για να αποφορτιστεί το μέτωπο της Ουκρανίας που σαν χώρα κινδυνεύει με διάλυση.

Αν μπούνε σε μήκος κοινών συνόρων Φινλανδίας – Ρωσίας 1300 Km Νατοικά  στρατηγικά πυρηνικά , τότε ο Πούτιν θα το σκεφτόταν διαφορετικά, πέρα από τις πυρηνικές απειλές που εκτοξεύει.

Όμως ο σουλτάνος αρνείται να εγκρίνει την είσοδο των χωρών αυτών στο ΝΑΤΟ και ζητάει κάτι απαράδεκτο δηλ. αυτές οι χώρες να του εκδώσουν Κούρδους του PKK FETO στην τουρκία ως τρομοκράτες.

Ο Ερντογάν μυρίστηκε χοντρό παζάρι και ζητάει

«τον ουρανό με τα άστρα», αλλά και τα « άστρα του ΑΙΓΑΙΟΥ» πέρα των άλλων τελευταίας τεχνολογίας οπλικών συστημάτων για να εγκαθιδρύσει την
« γαλάζια πατρίδα»  του εις βάρος μας.

Την ίδια ώρα ο Πούτιν σπεύδει να συναντήσει τον φίλο του σουλτάνο και να του δώσει και άλλα δώρα για την στάση που κρατάει στο θέμα της εισδοχής στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας.

Όλα τα μάτια των δυτικών και ανατολικών στρατηγείων όπου γης βρίσκονται στραμμένα στον  Ερντογάν και στις « αγαθές προθέσεις του»

Αυτή την στιγμή ο σουλτάνος πετυχαίνει να κάνει ζημιά στους δυτικούς και πάνω και κάτω.

Εξηγούμεθα…

ΠΑΝΩ -  όσο αφορά την αργοπορία  εισδοχής στο ΝΑΤΟ των Βαλτικών αυτών χωρών.

ΚΑΤΩ - όσο αφορά τα Στρατηγικά ΣΤΕΝΑ.

Όταν πριν ένα  μήνα και ..έκλεισε τα ΣΤΕΝΑ  λόγω πολέμου στην Ουκρανία, έπαιξε το μεγαλύτερο θέατρο, ουσιαστικά τα έκλεισε για τους Δυτικούς και δήθεν για τους Ρώσους που φρόντισαν να βάλουν πριν τα κλείσει ότι πολεμικό πλοίο χρειαζόταν.

Τώρα όμως τα ΣΤΕΝΑ γίνονται μήλον της έριδος και για τα εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σιτάρι από την Ρωσία και τις κατεχόμενες περιοχές της Αν. Ουκρανίας αλλά και πετρέλαιο προς τις χώρες της Μέσης και Εγγύς Ανατολής μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Το εμπάργκο και οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας  με αυτό τον τρόπο πάει περίπατο και εδώ αρχίζουν οι δυτικές χώρες να στοχοποιούν την Ελληνική ναυτιλία.

ΑΡΑ κάτι πρέπει σύντομα να κάνουν οι δυτικοί αν Ερντογάν δεν παίρνει από λόγια.

Ποιος μπορεί να γίνει καταλύτης ή πυροκροτητής για να τρέξουν «θάματα και δράματα » στην γειτονιά μας;

Ένα παράδειγμα … λέμε τι ωραία λόγια για την πλατφόρμα υγροποιημένου αερίου έξω από την Αλεξανδρούπολη, αλλά γνωρίζουμε άραγε τις προθέσεις του τούρκου, αν την στοχοποιήσει ανάλογα με το τι επιδιώκει; Ποιος μπορεί να την διασφαλίσει με αντιπυραυλική διαστημική ασπίδα;

Όμορφοι λόγοι αλλά ποιος μπορεί να σταθεί και να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό τούτες τις στιγμές;

Αν τον καλέσουν στα όπλα , τι θα του πούνε την τελευταία στιγμή;

Μας υποσχέθηκαν να μας βοηθήσουν, αλλά δυστυχώς είχαν περισσότερα σοβαρά θέματα οι σύμμαχοι μας για να μας συνδράμουν αποφασιστικά;

Θα παίζουν Εθνικά Εμβατήρια από το Ραδιόφωνο και θα λένε στους εν δυνάμει  επίστρατους να πάνε στο μέτωπο και να πολεμήσουν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος αφήνοντας τις οικογένειες τους  πίσω που είναι  « πνιγμένες στα χρέη και την ανέχεια μέχρι και την πείνα» αλλά και βρίσκονται  ανάμεσα στα σκληρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία με το μεταναστατευτικό που ήρθε και « χώνεψε» σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία;;

Αν δεν μας σώσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με ΘΑΥΜΑ Θαυμάτων τα πράγματα θα είναι όπως τα βλέπει ο καθένας.

Είναι τέτοιες οι ημερομηνίες των Εθνικών μας προβλημάτων που τρέχουν και  χρειαζόμαστε όχι μόνο ήρωες αλλά ΑΓΙΟΥΣ.

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.